Nevjerovatno moderni kaputi za dame sa oblinama

0

Kaput je jedan od najboljih komada garderobe koji možete imati tokom hladnih dana, ali ponekad je prilično teško naći odgovarajući model, pogotovo ako ste obdareni oblinama. Sljedeći modeli veoma su moderni i pun su pogodak za dame koje imaju jače poprsje, butine i, generalno, obline.

Kaput ili jakna od vještačkog krzna


Uobičajena je zabluda da dame s oblinama ne bi trebalo da nose kapute ili jakne od vještačkog krzna, jer oni “dodaju” kilograme. Trik koji pomaže da ne izgledate glomazno jeste da birate modele koji sežu do sredine butine ili iznad i da krzno, samo po sebi, nije previše debelo. Možete se odlučiti i za poluduge bunde (koje sežu do sredine lista), ali čije krzno nije previše debelo. Vještačko krzno odličan je materijal koji je pogodan za apsolutno sve varijante: od dnevne preko večernje pa sve do praznične.

Kraći kaput na dvoredo kopčanje


S obzirom da se ovaj model smatra klasičnim komadom garderobe, najbolje je da ga kombinujete na jednostavan i klasičan način. Birajte model koji seže tik ispod kuka i koji vam odgovara u predjelu ramena i grudi, kako bi se stvorila laskava silueta prilikom njegovog nošenja. Najbolje je nositi ga zakopčanog i količinu asesoara svesti na minumum.

Swing kaput


Njegov lijepo oblikovan dizajn uklapa se oko ramena te se širi kako ide ka dnu te odlično stoji damama koje imaju veće poprsje, ali i koje su “jače” u predjelu kukova. Kod dama sa većim poprsjem, kaput pravi odličnu siluetu u predjelu struka i odvlači pažnju od poprsja. Kod dama sa većim kukovima, “A” silueta kaputa savršeno prekriva problematično područje. Možete birati modele koji imaju kragnu od krzna ili džep na gornjem dijelu, tik ispod revera ili birajte klasični model koji ćete obogati asesoarima, kao što su šal, marama, veće naušnice i slično.

Kaput “A” kroja


Nešto drugačiji od prethodnog modela, kaput A kroja blago je uži u predjelu struka te se više širi od struka ka dnu. Obično ima kaiš, ali postoje i modeli bez kaiša (kao na slici iznad). U suštini, ovaj model “oponaša” oblik haljine koja je uža u stuku i koja je lepršava kako se širi od struka ka dole.

Kaput ravnog kroja


Duži kaput svakako je i jedan od najomiljenijih, jer se ispod njega mogu obući i tri sloja, kako bi vam bilo dovoljno toplo. Još jedna prednost ovog modela jeste što on nije “rezerisan” da se kombinuje samo sa pantalonama i čizmama. U zavisnosti od vaših afiniteta (ali i vremenskih prilika), možete ga kombinovati sa skoro svim drugim komadima garderobe.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info