Zimska idila: Napravite sami prekrasne praznične svijećnjake

0

Jedan od najljepših prazničnih ugođaja stvorićete pomoću svjetlosti (da budemo precizniji, pomoću svjetlosti svijeća). Saznajte kako da na veoma jednostavan način napravite svijećnjake koji će upotpuniti prazničnu idilu.


Šta vam je potrebno? Staklene posude, naljepnice, alkohol, rukavice, kecelja i krema “magično staklo”.

Postupak


Prije svega, staklene posude očistite alkoholom.


Nakon toga, nalijepite naljepnice na mjesta koja želite da budu prozirna. Naravno, možete birati motive po želji, ali ukoliko vam je cilj da svijećnjake koristite tokom zimske, praznične sezone, onda bi bilo dobro da naljepnice budu inspirisane zimskim motivima (pahulje, Snješko, jelka i slično).


Pomoću plastičnog noža (ne zaboravite da navučete rukavice i stavite kecelju) razmažite deblji sloj kreme magično staklo po staklenoj posudi. Premažite je preko svih šupljina naljepnice.


Sa unutrašnje strane provjerite jeste li kremu nanijeli ravnomjerno. Kremu nanesite i na preostale tri strane držeći posudu između prstiju odnosno držeći njen vrh i dno. Sačekajte petnaestak minuta da se osuši.


Skinite što je više moguće kreme i vratite je nazad u njenu bočicu. Posudu isperite u sudoperu (koristeći rukavice), uklonite naljepnice i dobro operite pomoću deterdženta za suđe i vode. Ostavite da se osuši.


Kada se staklo osuši, tada ćete vidjeti i rezultat. Dobićete zamagljeno (pjeskareno) staklo. Na dno posuda ubacite morsku so, kako biste dobili efekat snijega, a na so stavite svijeće.

Napomena: O kremi magično staklo više detalja možete saznati ovdje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info