6 razloga zbog kojih ni za živu glavu ne trebate juriti za muškarcem

0

Dakle, imate simpatiju. Ovo “stanje” vas čini srećnima, ali vas i prilično izluđuje. U jednom trenutku mislite da su sve nade izgubljene, a onda vam stigne poruka i shvatite da ste još uvijek “u igri”. Pravite planove na koji način ćete igrati igru.

Kukate kako vam se ne sviđa ta igra, ali svi znamo da, kada bi stvari bile direktne koliko mi mislimo da bi trebale, to bi bilo daleko luđe od onoga što mi stvarno priželjkujemo. Dakle, počinjete da se pretvarate i da sve pretjerano analizirate. Apsolutno sve. Od znakova interpunkcije do vremena koje je prošlo prije nego vam je stigao odgovor na poruku. Sve to vam nešto znači, ali po svemu sudeći, to zaista ne znači ništa.

Evo zašto biste apsolutno trebali prestati da “jurite” za muškarcem.

 

  • Možete početi da zaboravljate na ljude koji u vašem životu nisu samo privremeno. Propustićete stvaranje dragocjenih uspomena sa prijateljima i porodicom, dok pokušavate da na silu stvorite zaboravne uspomene zaljubljenosti.
  • Nudite svoje srce nekome ko vas ne zaslužuje. Onaj ko ga zaslužuje sigurno će vam se udvarati i daće sve od sebe da bude s vama.
  • Trošite energiju na nešto što je prolazno. Toga ste i sami svjesni, ali je ponekad teško to i priznati sebi.

  • Počinjete da zaboravljate stvari koje su vam bile važne. Sanjali ste o nečem drugačijem i nadali se nečem boljem, ali se zadovoljavate kasnim telefonskim pozivima i porukama.
  • Počinjete da se izluđujete. Zvuk poruke vaša je najgora noćna mora, ali i najbolji prijatelj. Mislite da je riječ o igri, ali činjenica je da se neko poigrava vašim srcem.
  • Jurite ljudsko biće umjesto da dopustite životu da se desi. Prestanite da analizirate svaku “pijanu” poruku i pustite da sudbina uzme stvar u svoje ruke. Dozvolite da se desi prava stvar za koju nije potrebno objašnjenje, jer je ona sama objašnjenje.

Činjenica je da ne trebate juriti za bilo kim. Umjesto da jurite za leptirićima u stomaku počnite da jurite svoje ambicije. Svoje snove. Svoj izlazak sunca. Okupljanja sa svojim prijateljima. Svoje proljeće. Svoj smijeh. Svoje uspomene.

Prestanite da jurite ljubav i neka ona pronađe vas.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info