5 grešaka koje pravite prilikom nanošenja olovke za usne (i kako da ih popravite)

0

Olovka za usne stekla je lošu reputaciju tokom godina i to s dobrim razlogom: ako koristite previše tamnu nijansu izgledaćete staromodno, a ako je nanesete predaleko od ruba usana izgledaćete neprirodno.

Međutim, kada se koristi pravilno, olovka za usne može vam pomoći da na suptilan način istaknete usne i da one izgledaju punije. Sljedeće greške su najčešće prilikom nanošenja olovke za usne, a donosimo i načine kako je pravilno trebate nanijeti. Bez greške, svaki put.

Izbor pogrešne nijanse


Da biste postigle željeni izgled, potrebno je da odaberete i pravu olovku za usne. Ukoliko želite da stvorite iluziju punijih usana, birajte olovku koja je za nijansu tamnija od karmina. Imate prirodno pune usne? Birajte istu boju karmina i olovke.

Nanošenje olovke prije karmina


Umjesto toga, prvo nanesite sloj karmina. To će pomoći da rubovi usana postanu vidljiviji pa će vam biti lakše da pomoću olovke definišete neravne rubove.

Radite to prebrzo


Nemojte ni pokušavati da olovku nanesete jednim potezom oko usana. Umjesto toga, nanosite je u manjim, laganijim potezima. Počnite definisanjem centra usana – Kupidonovog luka i ruba ispod centra donje usne – i onda počnite da olovku nanosite dalje, ka uglovima usana.

Nedovoljna izjednačenost


Zadnja stvar koju želite da vidite je oštra linija, posebno kada nijansa vašeg karmina počne da blijedi tokom dana. Poravnajte i “zagladite” ivice pomoću štapića za uši, nanesite sloj karmina i zatim sastavite usne kako biste izjednačili boju.

Preskačete nanošenje sjaja


Za pojačani efekat, nanesite kremasti hajlajter na Kupidonov luk i centar donje usne te izjednačite. Suptilni sjaj će odbijati svjetlost usljed čega će usne izgledati ljepše i punije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info