Dobro djelo: Nekoliko opština na korak od dječijeg igrališta

0

Prije nešto manje od godinu dana, kompanija m:tel je započela akciju prikupljanja informacija o dobrim djelima. U ovom trenutku, mjesec i po do završetka akcije, prema broju prijavljenih, može se sa sigurnošću reći da je „Dobro djelo“ doživjelo uspjeh. Ovo je jedna od rijetkih akcija kod kojih jedno učinjeno dobro djelo za sobom automatski povlači drugo, koje takođe motiviše na sljedeće.

Ukoliko ste obradovali nekoga, poklonili mu svoju pažnju i vrijeme ili se borili za prave vrijednosti, a ujedno ste to prijavili na mapu dobrih djela na web stranici Dobro djelo učinili ste dva dobra djela, jer ste prijavljivanjem obezbijedili djeci iz svoje opštine da budu korak bliže do novog igrališta. Mapa je skoro godinu dana otvorena za sve kompanije, pojedince i kolektive, i za sve vrste dobrih djela. Možda je to i najljepše u ovoj akciji, jer je sreća jednako vrijedna. Ukoliko je vaša kompanija donirala novac ili ste vi lično učinili nekome uslugu, ono što se računa na mapi dobrih djela jeste to da ste nekome donijeli osmijeh na lice.

Iako je još malo ostalo do kraja akcije, dobra djela se i dalje prijavljuju, a više je opština koje se nalaze u samom vrhu, te je još uvijek neizvjesno na koju adresu će otići ljuljaške, klackalice i tobogani. Tako da, ako ste danas usrećili nekoga, ili je neko bio dobar prema vama, upišite svoju priču na pomenutu stranicu, a možete je podijeliti i na društvenim mrežama pod hashtagom #dobrodjelo, te na taj način motivisati svoje prijatelje da začine dan dobrotom i osmijehom, te na kraju godine donesu klincima novo mjesto za igru.

Pristigli primjeri dobrih djela pokazuju nam kako su sva dobra djela velika djela i kako su sva podjednako važna. Dosadašnja prijavljena djela možete vidjeti na zvaničnoj stranici dobrih djela, a ono što je sigurno je da će vam svaka pročitana priča vratiti vjeru u ljude, humanost i sreću. U toku godine prijavljena djela su bila raznovrsna, od dijeljenja kišobrana sa neznancem koji je kisnuo, darivanja krvi, pomaganja starijima, ali i najmlađima, pa do velikih novčanih donacija. Trenutno je mapa dobrih djela prepuna dobrih srca naših građana, čak 700, koji su pokazali da su uvijek tu za one kojima je to potrebno. Karta Bosne i Hercegovine na Dobrom djelu čeka vaše priče i danas i svaki drugi dan do kraja 2015. godine.

Pričajte o dobrim djelima i potaknite druge da ih rade, jer dobra djela nisu ono što treba da krijemo. Svakodnevnim motivisanjem na dobra djela učinimo svijet ljepšim mjestom, a ove godine kompanija m:tel će to učiniti dječijim igralištem za opštinu sa najviše prijavljenih dobrih djela.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info