Savršena i na radnom mjestu: 10 modnih zapovijesti koje svaka žena mora da zna

0

Ako iz dana u dan razmišljate šta da obučete na posao, vašim mukama došao je kraj. Donosimo deset odličnih savjeta kako da uvijek izgledate odlično, budete puni samopuzdanja i spremni za nove radne pobjede.

  • Oblačite se slojevito. Mala crna haljina ili suknja olovka kroja  polazne su tačke za mnoge modne kombinacije. Ali ako preko njih obučete kardigan, jaknu pa čak i majicu, svoj stil ćete podignuti na mnogo viši nivo.
  • Pronađite svoj stil. Haljina na preklop koja vam stoji kao salivena, elegantna suknja olovka kroja ili klasična haljina na kopčanje tri su komada odjeće koje svaka žena treba da posjeduje. Ako ih i nemate, pronađite način da ih nabavite jer će vam, s njima, svakodnevno spremanje za posao biti mnogo lakše.
  • Usudite se da spojite nespojivo. Odjeća jarkih boja i grafičkih printova uvijek je hrabar i zanimljiv izbor. Uparite je sa jednostavnim komadima poput klasične bijele košulje ili ženstvenih baletanki kako biste unijeli ravnotežu u cijelokupni izgled.
  • Investirajte u kvalitetne štikle. Ako radni dan morate da provedete u visokim štiklama, vodite računa da kupite udoban i kvalitetan model kako biste bili sigurni da se kući nećete vratiti sa stopalima prepunim bolnih žuljeva.
  • Izbjegavajte odjeću sa otvorenim dekolteom. Majice od laganog materijala koje ležerno padaju na vaše grudi odlične su za izlazak, ali ne i za radno mjesto. Nosite majice i košulje koje pružaju dobru prekrivenost prednjeg dijela tijela. Izbjegavajte dekoltiranu odjeću ili onu sa tankim bretelama.

  • Pronađite svakodnevni stil. Da, omiljeni duks i sandale možete nositi i na posao. Ali ipak morate voditi računa da taj duks bude obogaćen što neobičnijim detaljima.
  • Torba je i više nego bitna! Bez obzira da li vam je potrebna ogromna ili jednostavna pismo torba kako bi u nju spakovali sve svoje sitnice, jedno je sigurno – ona će dati poseban pečat vašem izgledu.
  • Kombinujte printove. Odjeća sa printovima nije baš za svakoga, ali ako se naviknete, miješanje i kombinovanje može biti zaista jednostavno. Poenta je u slaganju više komada odjeće u uzorcima iste ili slične boje.
  • Teksas je uvijek in. Farmerice su odličan komad odjeće koje, dobro ukombinovane, možete nositi u svim prilikama. Za rad u kancelariji izaberite tamnije nijanse te modele sa širim nogavicama ili onim sa porubom iznad gležnjeva.
  • Dosljednost je bitna! Iako nekada nemate ni volje ni snage da se sredite za posao, ipak pokušajte da ostanete vjerni svom stilu. Niko vam neće zamjeriti ako niste u potpunosti reprezentativni, jer svi mi imamo “svoje dane“. Ali ipak vodite računa da ne nosite ništa što je pocijepano, isprljano ili previše otvoreno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info