Ljubav: Prepoznajte svoju idealnu vezu

0

Eksperti kažu da postoji šest različitih načina na koje možete biti “u ljubavi”. Doduše, oni ističu i da se sam “stil ljubavi” može mijenjati tokom trajanja veze. Poznavanje vašeg stila može vam pomoći da procijenite svoju vezu. U konačnici, to će vam pomoći da imate realnija očekivanja od same veze i načina na koji se ona može i treba razvijati. Primjera radi, ako razumijete da je za zaljubljeni par normalno da ima platonsku vezu, onda ćete znati i da nema potrebe da brinete zbog izostanaka ljubavnih “vatrometa”.

Pa, kakvi ste u ljubavi? Koji je vaš stil? Sledeći opisi pomoći će vam da to saznate te da vašu vezu održite zdravom i srećnom.

 

Romantična duša

Volite da ste zaljubljeni. S nogu vas može oboriti izgled vašeg partnera i njegovi drugi fizički atributi, a možete biti i razočarani zbog njihovih promjena tokom vremena.
Održite vezu zdravom: Zapamtite da prava ljubav ne nestaje sa opadanjem njegove kose te da romansa ne mora da izblijedi kako veza sazrijeva. Planirajte zajedničke izlaske, izlete vikendom ili odmore na koje ćete ići samo vas dvoje kako biste ponovo zapalili iskru koja je rasplamsala vašu vezu.

 

Organizator

Imate kriterije koji su vam važni i koje ne želite da mijenjate. Čak iako ste u ozbiljnoj vezi, partnera možete podvrgnuti visokoj dozi pritiska kako bi živio prema vašim standardima.
Održite vezu zdravom: Prestanite sa organizacijom. Pridržavanje stvari koje “morate” uraditi u vezi za rezultat može imati težak odnos ili usamljeni život. Na kraju krajeva, važne stvari su povezanost, ljubav i sposobnost praštanja, a ne stvari koje mogu impresionirati ljude sa strane.

 

Opsjednutost

Želite da provedete sve svoje vrijeme s partnerom. I, konstantno brinete za svoju vezu, čak iako ste sada već mnogo godina skupa. Ovakva vrsta partnera može biti nepodnošljiva ili može imati uspone i padove koje drugog partnera faktički izluđuju.
Održite vezu zdravom: Ne “pritišćite” partnera. Shvatite da previše dobrih stvari može, na kraju, postati mučno. Možda biste trebali porazgovarati sa terapeutom koji bi vam mogao pomoći da shvatite zašto se osjećate tako nesigurno i da vezu vratite na pravi kolosijek.

 

Davalac

Dajete više nego što dobijate zauzvrat. U jednom trenutku shvatate da sve ide jednosmjerno. Stalno i nesebično “radite” kako biste zadovoljili potrebe partnera, a pri tome ne vodite računa o sebi i svojim potrebama.
Održite vezu zdravom: Važno je da imate život izvan veze. Razvijte svoje interese, njegujte svoje prijateljske veze te rezervišite vrijeme za obavljanje stvari koje vi volite – bez vašeg partnera.

 

Igračica

Volite udvaranje. Dugoročne veze su vam dosadne i oči vam prilično često “šaraju”.
Održite vezu zdravom: Prije svega, izbjegavajte situacije koje bi mogle dovesti do prevare. Nemojte otići na piće s tim zanimljivim kolegom. “Isključite” iskušenja iz vašeg života. Umjesto traženja uzbuđenja izvan veze, isprobajte nove stvari sa svojim partnerom kako biste ga vidjeli u novom svjetlu.

 

Drugarica

Čini se kao da vam se ljubav prikrada. Jednog dana ćete pomisliti kako s određenim muškarcem provodite zaista mnogo vremena i shvatićete se da ste se zaljubili. Dugoročno, vaša veza može biti “mirna”, ali je snažna.
Održite vezu zdravom: Ne dozvolite da stvari između vas dvoje postanu platonske. Potrebni su vam trenuci romantike. Planiranje posebne večere ili izlaska samo za vas dvoje ili strastveni poljubac podsjetiće vašeg partnera (ali i vas) kako mislite da je on privlačan i uzbudljiv.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info