Pobjednik ili gubitnik: Dva puta koja možete izabrati u životu

0

Znaćete da ste pobijedili kada pobijedite svoje strahove, kada izbacite nerealna očekivanja, kada izađete iz svoje prošlosti, kada prestanete biti zavisni od stvari ili drugih ljudi i kada se oslobodite negativnih stavova.

Znaćete da ste izgubili kada u drugima počnete tražiti sreću, kada prestanete učiti od života, kada zatvorite um i srce prema novim spoznajama, kada počnete bježati od svojih problema i kada pomislite da ste dosegli svoj maksimum.

Znaćete da ste pobijedili kada podijelite svoje probleme s drugima, kada naučite prihvatati svoje emocije, kada počnete raditi stvari u kojima uživate, kada postane nezavisni od drugih i kada od njih prestanete tražiti odobrenje za svoje postupke.

Znaćete da ste izgubili kada se počnete takmičiti sa svima, kada prestanete istraživati svoje potencijale, kada počnete misliti da niste dovoljno spremni za život i kada počnete misliti da morate živjeti prema očekivanjima drugih.

Znaćete da ste pobijedili kada negativno pretvorite u pozitivno, kada svaki dan pronađete razlog zašto se isplati živjeti, kada se ne zaustavljate na iskustvima koja ste doživjeli već težite više i kada s mirom možete unazad pogledati na svoj život.

Znaćete da ste izgubili kada mislite da su svi krivi za vaše greške, kada shvatite da je svaka druga vaša riječ jadikovka, kada ne uspijevate pronaći razlog za zahvalnost i kada mislite da vaš život nema nekog većeg smisla.

Izvor: Savjetnik uspjeha

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info