14 načina da utoplite izgled vašeg doma ove sezone

0

Padom temperature te dolaskom jeseni i zime, vrijeme je da utoplite vaš dom na brz, jeftin i jednostavan način.

Umotajte se u topli prekrivač

 Topli, pleteni prekrivač idealan je  saveznik za prohladne jesenje večeri. Osim toga, predivnim bojama jeseni stvorićete još ugodniju atmosferu u vašem domu.

 

Nabavite još jastuka

 U kombinaciji sa toplim prekrivačem, vaš kauč će izgledati još udobnije sa hrpom jastuka na njemu. Potražite one sa teksturom te ih složite na kauč ili nabavite velike te napravite udobno “gnijezdo“ na podu.

 

Okupite se oko kamina

 Pucketanje vatre privući će ukućane da se okupe oko kamina i uživaju u predivnoj atmosferi. Tokom jeseni i zime, napravite novi raspored namještaja tako da vaše porodično druženje prebacite što bliže vatri.

 

Prekrivači za krevet

 Prekrivači za krevet izgledaju odlično u spavaćoj sobi, ali razmislite kako biste ih, ove jeseni, mogli iskoristiti i na neki drugi način. Prebacite ih preko stola ili okačite na zid. Izgleda nesvakidašnje, zar ne?

 

“Obucite” trpezarijski sto

 Stolovi bez stolnjaka tokom ljeta prihvatljiv su izbor, ali hladnije vrijeme donosi i nove potrebe. Budite kreativni te na sto stavite dugačku maramu, ostatak nekog neobičnog materijala ili tanki prekrivač.

 

Kutak za čitanje

Hladniji dani savršeno su vrijeme da počnete sa čitanjem nove knjige. Izaberite dobro osvijetljeni kutak u vašem domu te ubacite udobnu fotelju ili kauč. Pored stavite stolić na koji ćete složiti još knjiga kako bi doživljaj prilikom čitanja bio još snažniji i upečatljiviji.

 

Tepih

 Ništa ne najavljuje dolazak zime kao hladan pod pod bosim stopalima. Pobrinite se za komfor i udobnost vašeg doma tako što ćete na podove staviti tople prostirke ili tepih.

 

Paravani

 Zamijenite lagane, ljetne paravane onima koji su malo deblji. Na ovaj način ćete stvoriti osjećaj topline i pripadnosti svakome ko uđe u vaš dom.

 

Jesenji motivi

Ubacite uzorke poput riblje kosti, tvida ili kariranih motiva, jer oni će učiniti da se osjećate još ugodnije. Potražite uzorke koji će se savršeno uklopiti sa postojećim enterijerom u vašem domu. Primjera radi, ako u njemu preovladava plava boja, preko kreveta prebacite prekrivač u mornarskom stilu.

 

Toplo i “čupavo”

 Za trenutnu udobnost, preko stolica prebacite štavljenu kožu koja će cijelu prostoriju učiniti veoma ugodnom. Ova tekstura podsjeća na neke prošle dane i jednostavno je neodoljiva.

 

“Obucite” noćni stolić

 Preko noćnog stolića prebacite komad platna kako biste stvorili sasvim drugačiji izgled. Plus, sada ispod njega možete da sakrijete kutije sa papirima i ostalim sitnicama.

 

“Jesenji” krevet

 Uljepšajte krevet bojama zime i jeseni. Dodajte još jastuka te prebacite prekrivač u bojama ovih godišnjih doba. Možete ga uredno i složiti preko donjeg dijela kreveta.

 

Unesite raskoš

 Iako nisu topli i čupavi, pozlaćeni detalji daju poseban osjećaj toplote. U hodnik, predsoblje ili bilo koji prazni dio zida, okačite više ogledala sa pozlaćenim okvirima. U slučaju da ne možete naći detalje u bojama zlata, nabavite sprej te obojite svijećnjake, figure, vaze i još mnogo toga.

 

Neutralni tonovi

Zamijenite prostirke, prekrivače i peškire jarkih boja  neutralnijim, prigušenim tonovima. Na taj način ćete brzo i jeftino unijeti dašak topline u vaš dom.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info