6 stvari koje volim kod tebe!

0

Ti si fenomenalna! Možda to možeš ponekad zaboraviti, ali uvijek postoji neko ko vidi sve te nevjerovatne stvari u tebi koje te čine tako simpatičnom. Dakle, dozvoli nam da te podsjetimo koliko si zaista fantastična i šta te čini takvom!

 

  • Tvoj osmijeh. Nije ni bitno ako ti zubi nisu biserno bijeli ili ako su malo nakrivljeni. Kada se nasmiješ, to osvijetli tvoje oči tračkom iskrenog oduševljenja koji svakome daje uvid u ljepotu tvoje duše. To je kao da svakoga vidiš onakvim kakav on zaista jeste i kao da mu daješ dio svog srca. I zato, zapamti, nikada ne možeš promijeniti prošlost ili kontrolisati budućnost, ali možeš promijeniti raspoloženje u ovom trenutku tako što ćeš nekoga obradovati svojim osmijehom.
  • Tvoje samopoštovanje. Način na koji u potpunosti prihvataš sebe, računajući i dobro i loše te način na koji praviš promjene u svom životu, jer su one neophodni dio ličnog rasta i razvoja i ne zato što misliš da se trebaš mijenjati zbog nekoga već to radiš isključivo zbog sebe, čine te tako fantastičnom. Način na koji ne zavisiš od bilo koga da bi bila srećna i da bi poštovala sebe čini te osobom vrijednom divljenja. Odavno si shvatila da prvo moraš voljeti sebe kako bi bila u stanju da voliš druge i veoma smo srećni zbog toga.
  • Tvoja hrabrost. Kažeš da se ponekad plašiš i da ima dana kada ti je zastrašujuće da ujutro ustaneš iz kreveta, da se nasmiješ i da se suočiš sa realnošću, ali ipak, svaki dan pronalaziš snagu da se suočiš sa životnim izazovima uz veliku dozu hrabrosti i vještine. Tvoja hrabrost ohrabruje druge! Obožavamo način na koji pokazuješ da hrabrost nije odsustvo straha već odluka da su druge stvari važnije od straha.

  • Tvoja strast. Način na koji izražavaš sebe i ono što je tvom srcu milo kroz riječi i djela te način na koji koristiš svoj um i cijelo tijelo da bi osjetila i komunicirala sa svijetom koji te okružuje zaista je nešto što se mora vidjeti. Sasvim ti je jasno da ljubav nije samo ono što se nalazi ispred tebe i što te čeka u životu već da je potrebno cijeniti, uvažavati i voljeti ideje, snove, strasti i ljude koji su iza nas. Zaista je odlično što se svim srcem unosiš u ostvarivanje ideja koje te pokreću i pomažu ti da budeš bolja i zrelija osoba.
  • Tvoja pozitivnost. Skoro svaku negativnu situaciju pretvaraš u pozitivnu priliku. Kada čuješ negativne misli, razmišljaš o pozitivnoj strani stvari. Nikada ne razmišljaš da li je čaša polupuna ili poluprazna; ti si zahvalna što imaš čašu u kojoj se bilo šta nalazi. Tvoja pozitivnost čini te tako lijepom i hvala ti na tome.
  • Tvoja dobrota i saosjećanje. Bez obzira na to koliko je neko snažan, uvijek postoje slabe tačke i, ponekad, sve što je potrebno je da vas sasluša iskreni prijatelj. Hvala ti što si ti upravo takva. Čak i kada si zauzeta svojim obavezama i problemima, uvijek pokušavaš da pomogneš onima koji su u nevolji. Nikada ne osuđuješ ničije postupke. Bezuslovna si podrška svima oko sebe. Zaista, rijetke su osobe kao što si ti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info