Pokemoni u vašem dvorištu, na balkonu ili u emisiji m:agazin

0

Kao i svake subote u 16:15 časova, emisija m:agazin vam donosi pregršt tema, koje će vam dati odgovore na vaša pitanja ili vas dodatno zainteresovati da dalje istražujete. Kako to izgleda pametni šporet i šta roboti traže u medicini saznajte 24. oktobra na programu ATV-a. Takođe, vratićemo vas malo u prošlost i podsjetiti na popularni crtani film Pokemone, a vijesti koje čujete o njima će vas sigurno obradovati.

Inovacije u svijetu tehnologije, a kada su u pitanju mali kućanski aparati, postale su skoro pa svakodnevica. Kompanija Bosch nas je oduševila predstavivši pametnu ploču za kuvanje, koja će uveliko olakšati posao domaćicama, onima koji uživaju u kuvanju, ali i onima koji ga smatraju nužnim zlom. Ukoliko nabavite ovaj novitet u svoju kuhinju, moći ćete birati zonu za kuhanje i temperaturu među 17 nivoa. Iz Bocha kažu da je ova ploča za kuvanje laka za upotrebu, sigurna, štedljiva i veoma korisnija.

Robotske ruke, nedavno predstavljene, obavljaju komplikovane operativne zahvate bez problema, ne umaraju se i ne drhte, a to će u budućnosti sigurno smanjiti broj medicinskih grešaka. Još jedan način upotrebe tehnologije koja bi trebalo da olakša posao medicinskim radnicima se trenutno razvija na Imperijal koledžu u Londonu. Naime, radi se o posebnim kompjuterima koji će doktorima pomoći da skeniraju strukture za vrijeme operacije i vide ono što je obično skriveno od pogleda. Ova tehnologija će takođe upozoravati doktora ukoliko bude vršio preveliki pritisak na mjesto na koje ne bi trebalo. Bionička ruka je takođe nešto što se nadamo da će zaživjeti u budućnosti, jer će korisnicima omogućiti da je prilagode svojim potrebama. Pravi se pomoću 3D printera za svega nekoliko dana i to prilično jeftino.

Fanovi Pokemona širom svijeta će se oduševiti novom igricom “Pokemon Go”, koja nas očekuje u 2016. godini. Ova igrica je rezultat saradnje Pokemon Company, Nintenda i Niantica, a navodno će nam predstaviti nešto neviđeno. Igrači  će moći voditi bitke i hvatati pokemone u svom stvarnom okruženju, igraće se vani, a pomoću kamere će svako imati mogućnost skeniranja okruženja. Na primjer, Pikachu-a ćete pronaći u skrivenom kutku vašeg dvorišta, a Jiggly Paff će vam pjevati na balkonu.

Vjerujemo da su vam ove teme probudile maštu, te da ćete nam i vi predložiti neke na [email protected]

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info