6 znakova da ste u nezdravoj vezi

0

Postoji prilično mnogo univerzalnih znakova nezdrave veze. Ako vam sledeće stvari zvuče i više nego poznato, vrijeme je da napravite drastične promjene. U određenim slučajevima, terapija za parove može popraviti stvari. S druge strane, nekada jedini način da se izvučete iz takve veze jeste da je prekinete.

 

  • On je zavisnik. Ako je vaš partner zavisnik, vi ga ne možete “popraviti”. Ukoliko želite mir i radost u svom životu, potrebno je da se “izvučete” iz takve veze. Ona nema budućnost i samo gubite vrijeme.
  • Fizičko zlostavljanje. Ne postoji izgovor. Možete ga voljeti do Marsa i nazad, ali ako je muškarac nasilan, ostavite ga kako znate i umijete. Tražite pomoć. Odmah. Sada.
  • Vaša porodica, prijatelji i djeca ga mrze. Ako ga oni koje volite najviše ne podnose, počnite da ih slušate. Pitajte ih u čemu je problem i ako u onom što govore ima istine, možda biste trebali da ponovo porazmislite o vezi u kojoj se nalazite.

  • On laže. Ako mu ne možete vjerovati onda ne možete ni imati zdrav odnos. To jednostavno nije moguće.
  • On konstantno kritikuje. U redu, kreativni kriticizam vam može pomoći da proširite vidike i ukazati vam na određene stvari koje možda i ne radite na odgovarajući način. Međutim, ako vaš partner ne propušta priliku da vas stalno kritikuje, zapitajte se šta radite u takvoj vezi. Da li je zaista vrijedno?
  • On ne može komunicirati na zdrav i normalan način. Ako vaš muškarac ne zna ili ne može da komunicira i umjesto toga pribjegava vikanju i deranju, vi ste u lošoj vezi. Ne postoji način da se razviju povjerenje, sreća i ljubav u takvoj vrsti odnosa. Ili, ukoliko on odbija da razgovara o “teškim” temama, vi ne možete razviti pravu intmnost. Komunikacija je ključ zdrave i dobre veze.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info