Uz podršku prijatelja sve je moguće: Dječaci iz FK Rekreativo polaze na put iz snova

0

Mladi fudbaleri FK Rekreativo održali su u utorak 13. oktobra, posljednji trening pred veliki put u Barselonu. Dječaci uzrasta od 9 do 11 godina nisu skrivali oduševljenje avanturom koja ih čeka, a prigodnim poklonima ih je dodatno obradovala kompanija m:tel.

Dječaci iz FK Rekreativo su dobili jedinstvenu priliku da na četiri dana otputuju u Barselonu i odigraju dvije utakmice protiv vršnjaka iz ovog slavnog kluba. Poziv kakav se jednom dobija umalo je propušten, zbog nedostatka sredstava, ali uz prijateljsku podršku kompanije m:tel, podmladak FK Rekreativa ne samo da će odigrati mečeve za uspomenu, već će obići i stadion „Kamp Nou“ te brojne gradske znamenitosti.

Pred polazak je upriličen otvoreni trening, a mladi talenti su fudbalskim umijećem i spremnošću da stanu pred novinare pokazali da su već sad prave zvijezde.

„Sa mnogo truda, možda i možemo da pobijedimo taj veliki klub. Prognoziram da će biti 2:0 za nas. Volio bih i da prisustvujem treningu Barselone, posjetim ‘Kamp Nou’ i njihovu fudbalsku akademiju“, sa osmijehom je jedanaestogodišnji Miljan naveo svoja velika očekivanja.

Dječake su dodatno obradovali pokloni kompanije m:tel, a podjednako srećni su bili i roditelji.

„Presrećan sam što moje dijete ide u veliku Barselonu da promoviše svoj fudbalski klub i našu lijepu Banjaluku. U kući je već euforija, rodbina i prijatelji stalno zovu. Ponosan sam na sina, on je veliki fudbaler i nastojim da bude pravi sportista“, kazao je Velibor Đurđević, otac jednog od malih putnika.

Na podršci svima koji su omogućili putovanje se zahvalio Goran Arbutina, predsjednik FK Rekreativo.

„Posjetio nas je zlatni sponzor, kompanija m:tel, koja je uručila poklone, a ja im se zahvaljujem što su nas podržali i u ovome prepoznali važan projekat za djecu. Dječaci vrijedno treniraju, možda i više nego u prethodnom periodu. Ovo je za njih utakmica života i san je svakog fudbalera“, dodao je Arbutina.

Na put će, uz predsjednika kluba, krenuti 21 dijete, po dva trenera i roditelja, te jedan ljekar.

U ime kompanije m:tel, srećan put im je poželjela portparolka Milica Stojaković.

,, Kompanija m:tel ulaže mnogo u društveno odgovorne akcije i u promovisanje pravih vrijednosti. Srećni smo da smo zajedno sa ostalim prijateljima FK Rekreativo omogućili ostvarenje snova dječaka iz ovog fudbalskog kluba i na ovaj način dali podršku mladim sportistima na samom početku njihove karijere. Želimo im srećan put u Barselonu, te mnogo uspjeha u daljoj sportskoj karijeri”, izjavila je Stojakovićeva.

Na put će, uz predsjednika kluba, krenuti 21 dijete, po dva trenera i roditelja, te jedan ljekar. Utakmice će biti odigrane 20. ovog mjeseca, a dječaci će u Barseloni provesti četiri dana. Sudeći prema raspoloženju među mladim banjalučkim fudbalerima, njihovoj ljubavi prema sportu, ali i talentu koji posjeduju, ovi mečevi bi mogli da im budu podstrijek da se jednog dana kao velike zvijezde vrate u isti grad i zaigraju protiv seniorskog tima.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info