m:agazin: Vožnja roverom u svemiru

0

Novih 20 minuta najzanimljivijih vijesti iz svijeta tehnologije i komunikacija, u vašoj omiljenoj emisiji m:agazin na Alternativnoj televiziji, donose vam priče o astronautu koji je upravljao roverom u svemiru i 3D olovci, a ukoliko i pored najveće volje niste u stanju da se kontrolišete kada je u pitanju hrana, u subotu 17. Oktobra, u 16:15 časova, saznajte koja aplikacija to može da radi umjesto vas.

Danski astronaut Andreasu Mogensen je uspio ono što do sada nije niko, on je sa Internacionalne svemirske stanice udaljene stotine kilometara od zemlje upravljao roverom koji se zove Interact Centaur. Zadatak koji je posebno osmišljen za ovog astronauta podrazumijevao je manevrisanje roverom lociranim u Noorrdwijku. Nakon kratkog kursa trebalo je locira kontrolnu ploču, a zatim izvrši zadatak. Pomoću svoje robotske ruke, Mongensen je pravilno uspio ubaciti lasersko navođeni korektor u rupu. On je zadatak izvršio za 33 minuta, a kada je zadatak ponovio, završio ga je za samo sedam. U m:agazin emisiji ćete saznati sve o ovoj robotskoj platformi i zašto je korisna.

3D Simo mini olovka je namijenjena svim onima koji žele da stvaraju 3D oblike bez previše komplikacija i truda, a istovremeno hoće da budu kreativni i da se ne ograničavaju vrstom materijala. Ova olovkica je opremljena automatskim detektorom materijala, a sa njom možete i lemiti, spaljivati i rezati predmete, te možete i upravljati putem mobilnog telefona. Ukoliko ste posebno kreativni, uz nastavak za spaljivanje, pomoću 3D olovke imate mogućnost ukrašavanja raznih drvenih i kožnih predmeta, okvira, kaiševa ili cipela, te ih tako možete učiniti upečatljivim i drugačijim.

Ako ste jedna od onih osoba koja se sa problemima pokušava izboriti pomoću hrane, predstavićemo vam aplikaciju koja će vas spriječavati da krenete prema hrani postavljanjem nekoliko kratkih pitanja, koja bi trebalo da vas izvuku iz zablude. ShrinkYourselfThin vas tjera da uključite sopstvenu sposobnost da biste riješili problem, te vam pomaže da steknete povjerenje u sebe. Pitanja i mnoštvo ponuđenih odgovora vas navode na različite puteve na kojima otkrivate u kakvom stanju se vaš um nalazi i da li možete da riješite problem bez konzumacije hrane. Ova aplikacija, uprkos dobrim rezultatima, i dalje nije odobrena od strane stručnjaka, jer oni smatraju da tehnologija ne može da zamijeni klasičnu psihoterapiju. Da li su u pravu? Saznajte u subotu.

Ukoliko vam je na pamet pala neka super ideja ili tema o kojoj biste voljeli saznati nešto više, pošaljite nam je na [email protected]

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info