Obilježena stogodišnjica rođenja Branka Ćopića

0

U rodnom mjestu našeg velikog književnika Branka Ćopića, Hašanima, 11. oktobra 2015. godine održana je manifestacija povodom stogodišnjice njegovog rođenja.

Velikan pisane riječi, svoja prva slova napisao je upravo u svom rodnom mjestu, u Osnovnoj školi koja sada nosi njegovo ime „Branko Ćopić“, te je u okviru manifestacije posvećene njemu, otvorena i biblioteka u školi u Hašanima, koja je renovirana i opremljena zahvaljujući Konzulatu Republike Srbije u Banjaluci i kompaniji m:tel. Škola je, pored renoviranja prostora, dobila i namještaj, te savremene uređaje i računare, a u narednom periodu biće obnovljen i knjižni fond ove biblioteke.

Godišnjica rođenja velikog pisca obilježena je nizom manifestacija održavanih tokom čitave godine, a jedna od njih je i književno veče i svečana akademija „Piscu u čast“, koja je održana u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Krupi na Uni, u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske i Zavičajnog društva “Branko Ćopić” iz Hašana. Opština Krupa na Uni, kao organizator manifestacije, predstavila je i prijedlog izgradnje spomen-područja “Bašta sljezove boje” u Ćopićevom rodnom mjestu.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info