6 načina da se riješite grinja

0

Da li ste znali da na jednom metru kvadratnom živi na stotine hiljada grinja? Strašno, zar ne? Spoljni alergeni, uključujući grinje, najčešći su “okidači” alergija. Zaštitite svoju porodicu i sebe od mogućih simptoma alergije, astme i ekcema tako što ćete smanjiti količinu grinja u vašem domu.

 

  • Odvlaživač vazduha. Grinje obožavaju topla i vlažna mjesta, jer ona pružaju savršene uslove za njihov život i razmnožavanje. Ako živite u vlažnoj sredini, pokušajte da smanjite vlažnost vazduha ispod 55%. Razmislite o nabavci odvlaživača vazduha.
  • Usisivač. Koristite filter kese za usisivač visoke efikasnosti i kvalitete te često usisavajte, a posebno prostorije u kojima provodite najviše vremena.
  • Namještaj. Prilikom kupovine namještaja, odlučite se za kožni ili onaj od eko kože, jer su mnogo jednostavniji za održavanje i manje privlačni za ove opasne insekte.

 

  • Grijanje. Ako se grijete na peć, redovno mijenjajte filter kako bi vaša porodica uvijek udisala svjež i čist vazduh.
  • Tepih. Ako ste u mogućnosti, u kupatilo, kuhinju i vešeraj ne stavljajte nikakve prostirke. Ove prostorije po prirodi svoje namjene veoma su vlažne tako da predstavljaju idealnu sredinu za pojavu i razmnožavanje grinja. Takođe, ako u ostalim prostorijama imate tepihe, redovno ih čistite kako biste bili sigurni da je broj grinja sveden na minimum.
  • Posteljina. Jednom nedjeljno operite posteljinu na minimalno osamdeset stepeni. Statistike pokazuje da se u dušeku skriva ogromna količina grinja koje su najveći uzročnici alergija. Ovdje pogledajte i kako da brzo i efikasno očistite madrac.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info