5 znakova da prolazite kroz krizu identiteta

0

Da li vam se dešava da se pogledate u ogledalo i zapitate se ko je ta osoba koja gleda u vas? Vaš pravi identitet je ono ko ste vi zaista, bez etiketa (domaćica, supruga, majka i tako dalje). Kriza identiteta nije rijetka pojava kod žena svih starosnih dobi, a sledeći znakovi ukazuju na to da upravo prolazite kroz jednu takvu krizu.

 

  • Počinjete da se pitate ko ste izvan etiketa društvenog života. Jeste li roditelj, bračni drug, zaposlena žena, prijateljica? I kako ste definisani kroz ove etikete? Kada postavljate sebi ova pitanja to je siguran znak da se pitate ko ste zapravo.
  • S vremena na vrijeme zamišljate kako bježite od svega, sasvim sami. Gdje bježite u vašoj mašti?
  • Čitate sve što vam “padne pod ruke” o životnoj svrsi i strasti. Zato što ste nedavno shvatili da vaš život mora biti nešto više.
  • Pitate se šta je ispod vašeg spoljašnjeg izgleda. Radoznali ste da saznate ko biste bili kada biste se riješili svih etiketa. Ko ostaje?
  • Više puta se zapitate ko ste, šta ste i šta želite. U dubini krize identiteta svari se mogu činiti nemogućima za upravljati, čak i nesnosnima. Znajte da je ova kriza početak velikog putovanja.

Dobili ste priliku da shvatite ko je osoba koja gleda u vas iz ogledala i šta ona želi. Samo naprijed. Otvorite individualni račun, pobjegnite negdje za vikend, skrenite sa starog, istrošenog puta i zakoračite na novi. Obujte se i počnite da hodate tom novom stazom. Pronađite sebe.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info