9 kreativnih i modernih načina da dekorišete zidove u vašem domu

0

Bez obzira da li ste se tek uselili u vaš dom ili već godinama živite u njemu, sigurno ste odavno svjesni da se proces uređenja nikad ne završava. Ipak, ponekad se desi da vam jednostavno ponestane inspiracije. Da bismo donekle ublažili taj problem, donosimo devet kreativnih načina kako da uredite zidove, a u cilju poboljšanja cjelokupnog izgleda svake prostorije u vašem domu.

 

Napravite galeriju slika od poda do plafona

 Kada neko spomene kućnu galeriju i vama je sigurno prva asocijacija nekoliko slika na zidu koje su okačene neposredno iznad kauča ili stepenica. Proširite svoje vidike sa galerijom slika koja počinje od poda pa ide sve do plafona. Naravno, izaberite jedan od zidova te na njega okačite velike slike (pri samom dnu), a one manje kako idete prema plafonu.

 

Naslonite umjetničke slike na zid

 Jedan od načina da ukrasite zidove u svom domu jeste da na njih naslonite umjetničke slike. Znači, zaboravite na čekić, eksere, razna premjeravanja te od svojih omiljenih ilustracija napravite pomalo neobičnu galeriju slika.

 

Uskladite boje

 Prilikom uređenja prostora u kojem živite, vodite računa da zidovi i ukrasi koje stavljate na njih budu u savršenoj harmoniji.

 

Naljepnice za zid odlična su alternativa

 Tapete su ponovo u modi. Međutim, ako niste spremni na takvu investiciju, nabavite naljepnice za zid. Izbor je ogroman. One dolaze u svim veličinama i bojama tako da ih možete kombinovati s namještajem.

 

Upotrebite tanjire na nesvakidašnji način

 Da, dobro ste čuli. Tanjiri ne služe samo da biste iz njih jeli. Veći broj tanjira različitih uzoraka i veličina zakačite na zid. Ako je površina zida veća, izaberite tanjire i ovale koje obično koristite za ručak ili večeru. U slučaju da živite u malom stanu, dovoljni su i oni za salatu ili od šolja za kafu.

 

Ofarbajte cigle u bijelo

 Ako vas zidovi od cigle sprečavaju da uredite enterijer svog doma baš onako kako želite, ofarbajte ih u bijelo.

 

Zanimljivi natpisi

 Samoljepljivi natpisi koje možete pronaći u bolje opremljenim prodavnicama  osvježiće izgled svake prostorije u vašem domu.

 

Vratite se u djetinjstvo

 Svima je poznato da se pegboard ploče  ili popularne “bocakalice“ iz djetinjstva  sada najviše koriste da na njih zakačite tave ili lonce. Međutim, od njih možete napraviti zanimljivo uzglavlje za krevet tako što ćete na njih zakačiti razne slike, figure i sitne suvenire.

 

Unesite dašak prirode

 Unesite dašak prirode tako što ćete posaditi bršljan koji će se graciozno pružati preko zidova vašeg doma. Izgleda i više nego dobro, zar ne?

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info