Sedam jesenjih modnih trendova koje morate isprobati

0

Isprobavanje novih trendova svake sezone može biti malo obeshrabrujuće, ali u isto vrijeme imate priliku da se pokažete u novom svjetlu. Pripremili smo vam sedam koje možete isprobati ove jeseni.

Romantične sedamdesete

Ljetnu garderobu koja je inspirisana glamuroznim izgledom disko dive možete zamijeniti lepršavim pantalonama koje imaju široke nogavice i svilenom bluzom. Sedamdesete su bile prilično burno razdoblje i umjesto boemskog izgleda odlučite se za nešto malo prefinjenije. Bazirajte odjeću na toplim jesenjim bojama, a kao šlag na tortu možete staviti šešir čiji obod lagano pada.

Glamurozni grunge

Ovo je najzahtjevniji izgled i treba poraditi na njemu da bi izgledao kako valja. On je mješavina rock’n’rolla i glamuroznih osamdesetih. Raskošni baršun udružen sa kožnim jaknama i zvjezdano blještavim cipelama ili čizmama – glamurozni grunge je ekstreman po svojim spojevima. Upotpunite izgled sa zaglađenom kosom.

Dječački šarm

Bilo da posudite nešto iz ormara vašeg momka ili da kupite nešto što je baš muška odjeća, jedan od odličnih modnih trendova je tipično muški izgled. Ako se ne osjećate udobno u odjeći koja je namijenjena za oba pola, nema razloga za paniku. Blejzer ili cigaret pantalone biće više nego dovoljne. Ciljajte na mušku odjeću sa suptilnim nagovještajima ženstvenosti. 

Moderno nasljeđe

Možda su to samo kasni efekti kraljevskog vjenčanja, ali “uštogljeni” i pristojni stil oblačenja jedan je od modnih trendova koji je uvijek aktuelan. Suknje od tvida, kaputi od vune i džemperi od kašmira u neutralnim bojama pravi su hit. Izaberite odjeću koja više prati liniju tijela i na taj način ćete izgledati moderno, a ne prenatrpano i staromodno.

Fetiš inspiracija

Dok trend koji je inspirisan fetišima može izazivati provokativne i avangardne scene, ovosezonski trend inspirisan fetišem uglavnom se vrti oko modernih i dotjeranih silueta. On u vašu garderobu donosi kožne suknje, korzete i pantalone kao i dodatke napravljene od lakirane kože ili šiljati nakit. Samo još da dodamo da ovaj izgled nema nikakve veze sa  pretjerivanjem Lady GaGe već sa modernim, savremenim izgledom.

Moda šezdesetih

Da bi se prognozirali novi modni trendovi, potrebno se samo malo vratiti u prošlost. Ove sezone isprobajte stil koji je inspirisan izgledom šezdesetih. Ovaj look se vrti oko dugih haljina, kaputa iz perioda swing muzike i slatko oivičenih torbica. Za svakodnevni izgled pogodne su neutralne boje dok svjetlije nijanse izgledaju retro i psihodelično.

Indijanski izgled

Iako postoji rasprava da je ovo više kultura nego trend, modni svijet je prilično zaljubljen u sve što ima indijanski izgled. Uvijek u svoj stil možete dodati torbice sa resama, nakit od perlica ili prsluk od vještačke kože. Ovo može izgledati i sofisticirano ako obučete pantalone sa visokim strukom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info