Jesen 2015: Moda koju možete nositi

0

Ženstvene suknje, raskošni kaputi i predivne boje – jesen 2015. prepuna je odličnih komada garderobe koji su jednostavni za nošenje, a koje ćete voljeti. Donosimo par modernih kombinacija ravno sa modne piste, a koje možete nositi na posao, u večernje izlaske i sve između toga.

 

Plava boja

Od svijetlo zimzelene do duboke boje safira, plava je tako nježna i poželjna. Možete je nositi od glave do pete ili je kombinovati u kolor bloking trendu.

 

Karirani komadi garderobe

Višegodišnji trend kariranih komada odjeće i dalje je in – suknje, džemperi, kaputi – sve može i sve je veoma lijepo i popularno.

 

Ogrtači

Prefinjeni komad, kao što je ogrtač, idealan je za dame koje nisu ljubitelji kaputa. Možete ih nositi preko suknje ili haljine kako biste cijelom izgledu dodali notu elegancije, ali i preko farmerica, džempera i čizama za ležerniji look.

 

Podudaranje

Ovo je jedan od načina koji može ubrzati jutarnje spremanje! Kombinujte gornji i donji dio koji se podudaraju i spremni ste za svega par minuta.

 

Leopard

Iako nismo pobornici životinjskih uzoraka (što se može primijetiti i na našim dnevnim kombinacijama), ovaj trend je ipak veoma popularan ove sezone. Ono što je interesantno, jeste da su svi komadi ultra ženstveni. Pa, ko voli nek’ izvoli.

 

Narandžasta boja

Otkako je postala pravi hit prije nekoliko godina, narandžasta boja stalno je in. Što je i dobro – ukoliko imate komade garderobe koje ste kupili prije par sezona, a još vam pristaju, slobodno ih nosite ove jeseni, bez bojazni da ćete izgledati staromodno.

 

Pastelne boje

Nježne nijanse, poput menta zelene, pastelno ružičaste i dječije plave uklapaju se u jesenji ambijent. Dovoljno su blage da ih nosite na posao, ali i elegantne da budete primijećeni tokom večernjeg izlaska.

 

Životinjski svijet

Životinjski motivi prilično su popularni i ove sezone, a najpopularnija životinja svakako je sova. Majice, džemperi pa čak i mini haljine na kojima se “nalaze” vesele životinje veoma su moderne.

 

Siva boja

Kada vam dosade klasične boje, poput crne i bijele, siva boja je tu! Možete je nositi od glave do pete, ali da biste dodali veselu notu cjelokupnom izgledu, kombinujte ih sa komadima garderobe koji su ljubičaste, crvene, žute i zelene boje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info