5 stvari koje nesrećne žene odbijaju priznati sebi

0

Svako od nas je, s vremena na vrijeme, neraspoložen i ima tendenciju da se osjeća nesrećno, ali postoji prilično velika razlika između doživljavanja privremenog “napada” nesreće i konstantnog življenja nesrećnog života.

To je ono što hronično nesrećne žene rade. I iako se većina tih žena plaši da to i prizna, ogromna većina njihovog nezadovoljstva potiče od njihovog ponašanja i ličnih uvjerenja. Da li vas ijedna od sljedećih stvari sprečava da doživite veće količine radosti?

One se bore sa samopoštovanjem


Odlučite ovog trenutka da više nikoga i nikada nećete moliti za ljubav, pažnju i poštovanje koje trebate sami sebi da pokažete. Budite svoj najbolji prijatelj. Vjerujte svom unutrašnjem duhu i pratite svoje instinkte. U potpunosti prihvatite sebe, dobre i loše strane. Pravite promjene u životu onako kako to vama odgovara – ne zato što mislite da svi drugi žele da budete drugačiji nego zato što znate da je to prava stvar za vas.

Nesigurne su oko onoga što drugi misle o njima


Onog trenutka kada prestanete opterećivati svoj mozak brigama o tome šta drugi misle i počnete raditi ono za šta u svom srcu znate da je ispravno, trenutak je kada ćete konačno osjetiti slobodu i mir. Morate svoj život preuzeti u svoje ruke.

One su zlopamtilo


Nikada nećete biti u stanju da pronađete duševni mir dok mržnju i bol ne pustite iz svog srca. Život je previše kratak da bi bio potrošen na “njegovanje” ogorčenosti. Ljutnja i zamjerke su za one koji insistiraju na tome da im se nešto duguje; praštanje, s druge strane, odlika je onih koji su dovoljno samopouzdani da čvrsto stoje na nogama i da krenu dalje.

Zavisne su od izbjegavanja sebe u sadašnjem trenutku


To je stvar s kojom se svi ponekad borimo. Takođe, ona je i uzrok zbog kojeg se sve veći broj žena osjeća nesrećno. Jedan od najtežih izazova s kojim se suočavamo svakako je život u sopstvenoj koži – da budemo prisutni ovdje, upravo sada, gdje god da se nalazimo. Veoma često sebi bespotrebno skrećemo pažnju svim i svačim: hrana, piće, kupovina, televizija, tabloidi, društvene mreže, video igrice, mobilni telefoni i tako dalje – u suštini, bilo šta što nas sprečava da u potpunosti budemo prisutni u sadašnjem trenutku.

Suština je da smo skoro svi zavisni od izbjegavanja sebe. Prepoznavanje ove zavisnosti prvi je korak ka izlječenju. Počnite već danas da , čisto iz znatiželje i bez predrasuda, primjećujete načine na koje izbjegavate da budete u vlastitoj koži upravo ovdje, upravo sada i u sadašnjem trenutku koji zovemo život.

Postoji mnogo toga što ne mogu kontrolisati (čak iako pokušavaju)


Život je često nepredvidiv. Neki od najvećih trenutaka u vašem životu ne moraju biti stvari koje radite; to će biti stvari koje vam se dešavaju. To ne znači da ne možete stupiti u akciju i uticati na ishod vašeg života. Morate preduzeti potrebne mjere. I hoćete. Ipak, ne zaboravite da bilo kada možete izaći iz kuće i da vam se život može promijeniti u trenu – nabolje ili na gore.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info