m:tel podržao otvaranje i rad Servisnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju

0

Dugogodišnje prijateljstvo kompanije m:tel sa Dječijim edukativnim centrom „Svjetlice“, potvrđeno je i podrškom velikom projektu ovog centra – osnivanju Servisnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu – Svjetlice“, koji je svečano otvoren 18.09.2015. u ulici Đure Đakovića 10 u Banjaluci.

Dječiji edukativni centar „Svjetlice“ postoji od 2005. godine. Do sada je njegov rad imao za cilj da različitim aktivnostima podstiče razvoj djece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta, kao i da pruži podršku njihovim roditeljima. Nekoliko godina unazad, „Svjetlice“ obilježavaju Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom, a sada su dobili i svoje prostorije, gdje će na raspolaganju korisnicima ovog centra biti stručni tim – defektolog/logopet, socijalni radnik, medicinska sestra, te projekt- menadžer Servisnog centra.

Grad Banjaluka je novootvorenom centru ustupio prostorije za rad, a najveći dio projekta je finansirao USAID u BiH. Otvaranju Servisnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, među brojnim gostima, donatorima i prijateljima Centra, prisustvovali su i ambasadorka USA u BiH Maureen Cormack, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, predsjednica Udruženja „Dajte nam šansu“ iz Sarajeva Ines Kavalec, te Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel, koja je ovom prilikom izjavila: „Veliko zadovoljstvo kompaniji m:tel predstavljaju upravo ovakvi trenuci, kada se neka dobra i humana ideja pretvori u djelo, kada se ona u potpunosti realizuje, te kada smo u prilici da zajednici u kojoj poslujemo budemo partneri i prijatelji. Već nekoliko godina unazad podržavamo rad Dječijeg edukativnog centra ’Svjetlice’, te je naša podrška i ovom projektu samo potvrdila dobru saradnju koju smo već ostvarili, kao i jasnu orijentisanost kompanije m:tel da posluje društveno odgovorno, sa namjerama pravog i iskrenog prijatelja“.

Roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, imaće priliku da u ovom centru ostave svoje dijete na period do četiri sata dnevno, a djeca će pri tom biti pod stručnim nadzorom, uz odgovarajuće tretmane, individualne i grupne programe, te programe prilagođene za razvoj motorike. Takođe, Servisni centar predstavlja podršku cijeloj porodici, jer i roditelji imaju mogućnost da se konsultuju sa socijalnim radnikom, saznaju svoja prava, te da razgovaraju sa psihologom.

„Ono što je prednost ovog centra je činjenica da su svi tretmani i usluge besplatni, te da sva djeca i mladi sa poteškoćama imaju mogućnost da koriste usluge centra, bez obzira na vrstu poteškoće ili činjenicu da su članovi nekog drugog udruženja. Za svakog korisnika će biti izrađen poseban i individualan plan i program, i svi će imati preporuke koje aktivnosti su potrebne kako bi opšta slika bila bolja, a rad sveobuhvatniji“, rekla je Željka Perišić,  projekt-menadžer Servis centra „Dajte nam šansu – Svjetlice“.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info