10 stvari koje muškarci rade pogrešno u krevetu

0

Prilično velik broj muškaraca zapravo i ne zna da pravi velike greške “u krevetu”. U stanju su da stalno pričaju o svojim seksualnim “poduhvatima” i pretpostavljaju da im nema premca. Veliki su hvalisavci u pogledu ljubavničkih vještina, a često ni pojma nemaju kako da zadovolje ženu. Sledećih deset grešaka najčešće prave.

 

  • Žene vole predigru i smatraju je veoma bitnim dijelom odnosa. Kada dođe do seksualnog odnosa bez predigre, velika većina žena smatra se iskorišteno. Preskakanje predigre jedna je od glavnih stvari koje muškarci rade pogrešno u krevetu.
  • Samo zato što je muškarac zadovoljen, to ne znači da je i žena. Ukoliko ne dođe do svjesnog napora s njegove strane da cijeli “posao” napravi prijatnim za ženu, velike su šanse da ona ne bude zadovoljena. Svaka žena dostiže vrhunac na drugačiji način, a nekima je potrebna i dodatna pomoć.
  • Žene imaju seksualne fantazije koje najčešće i žele da ostvare. Pravi muškarac će istražiti te fantazije tako što će svoju partnerku pitati šta ona želi, šta joj se sviđa, o čemu mašta.
  • Lična higijena od suštinske je važnosti! Kako muškarci vole da žena bude lijepa i njegovana, tako i žena želi da vodi ljubav sa muškarcem koji drži do sebe, a ne sa pećinskim čovjekom.
  • Seks nikada ne bi trebao biti predvidiv. Većina žena ne želi da ima odnos uvijek u istoj pozi. Ponekad je stvari potrebno “začiniti” i upotrijebiti maštu.

  • Oralni seks dio je onosa u kojem većina žena uživa i upravo zbog toga bi muškarci trebali da iskoriste svaku priliku i da ga pruže. Naravno, većina ih preskače ovaj dio, ali istovremeno očekuju da žena njima pruži oralno zadovoljstvo.
  • Muškarac bi trebao da poznaje tijelo svoje partnerke odnosno šta joj se sviđa, a šta ne, kako bi cjelokupno iskustvo bilo što prijatnije. I, ako je on zaista tako dobar ljubavnik kakvim se smatra, trebao bi znati da li žena lažira orgazam ili ne.
  • Posjeta doktoru, odlazak u kupovinu ili kafa s nogu stvari su koje bi se trebale brzo obavljati. S druge strane, seks ne bi trebao. Neki muškarci imaju problem s “trajanjem” odnosa pri čemu partnerka najčešće ostaje nezadovoljena. Ne postoji univerzalni prosjek trajanja odnosa, s obzirom da svaka žena ima drugačije preferencije, ali trebao bi da traje dovoljno dugo kako bi oboma pričinio zadovoljstvo.
  • Ponekad, potrebno je pokazati svu tu muževnost! Naravno, grubost je izvan ove priče, ali je potrebno da muškarac, s vremena na vrijeme, preuzme inicijativu.
  • Nakon odnosa, žene se osjećaju emotivno. Najgora stvar koju muškarac može uraditi nakon odnosa jeste da se pokupi i ode (nebitno da li to odlazak u kupatilo ili bilo šta drugo). “Razmjena” nježnosti nakon odnosa i više je nego dobrodošla. U suprotnom, osjećanja žene mogu biti povrijeđena.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info