10 stvari koje muškarci rade pogrešno u krevetu

0

Prilično velik broj muškaraca zapravo i ne zna da pravi velike greške “u krevetu”. U stanju su da stalno pričaju o svojim seksualnim “poduhvatima” i pretpostavljaju da im nema premca. Veliki su hvalisavci u pogledu ljubavničkih vještina, a često ni pojma nemaju kako da zadovolje ženu. Sljedećih deset grešaka najčešće prave.

Predigra


Žene vole predigru i smatraju je veoma bitnim dijelom odnosa. Kada dođe do seksualnog odnosa bez predigre, velika većina žena smatra se iskorišteno. Preskakanje predigre jedna je od glavnih stvari koje muškarci rade pogrešno u krevetu.

(Ne)zadovoljstvo


Samo zato što je muškarac zadovoljen, to ne znači da je i žena. Ukoliko ne dođe do svjesnog napora s njegove strane da cijeli “posao” napravi prijatnim za ženu, velike su šanse da ona ne bude zadovoljena. Svaka žena dostiže vrhunac na drugačiji način, a nekima je potrebna i dodatna pomoć.

Fantazije


Žene imaju seksualne fantazije koje najčešće i žele da ostvare. Pravi muškarac će istražiti te fantazije tako što će svoju partnerku pitati šta ona želi, šta joj se sviđa, o čemu mašta.

Higijena


Lična higijena od suštinske je važnosti! Kako muškarci vole da žena bude lijepa i njegovana, tako i žena želi da vodi ljubav sa muškarcem koji drži do sebe, a ne sa pećinskim čovjekom.

Uvijek ista poza


Seks nikada ne bi trebao biti predvidiv. Većina žena ne želi da ima odnos uvijek u istoj pozi. Ponekad je stvari potrebno “začiniti” i upotrijebiti maštu.

Nerealna očekivanja


Oralni seks dio je onosa u kojem većina žena uživa i upravo zbog toga bi muškarci trebalo da iskoriste svaku priliku i da ga pruže. Naravno, većina ih preskače ovaj dio, ali istovremeno očekuju da žena njima pruži oralno zadovoljstvo.

Cjelokupno iskustvo


Muškarac bi trebalo da poznaje tijelo svoje partnerke odnosno šta joj se sviđa, a šta ne, kako bi cjelokupno iskustvo bilo što prijatnije. I, ako je on zaista tako dobar ljubavnik kakvim se smatra, trebalo bi da zna da li žena lažira orgazam ili ne.

A gdje žuriš?


Posjeta doktoru, odlazak u kupovinu ili kafa s nogu stvari su koje bi se trebale brzo obavljati. S druge strane, seks ne bi trebao. Neki muškarci imaju problem s “trajanjem” odnosa pri čemu partnerka najčešće ostaje nezadovoljena. Ne postoji univerzalni prosjek trajanja odnosa, s obzirom da svaka žena ima drugačije preferencije, ali trebao bi da traje dovoljno dugo kako bi oboma pričinio zadovoljstvo.

Muževnost


Ponekad, potrebno je pokazati svu tu muževnost! Naravno, grubost je izvan ove priče, ali je potrebno da muškarac, s vremena na vrijeme, preuzme inicijativu.

Nježno, nježnije…


Nakon odnosa, žene se osjećaju emotivno. Najgora stvar koju muškarac može uraditi nakon odnosa jeste da se pokupi i ode (nebitno da li to odlazak u kupatilo ili bilo šta drugo). “Razmjena” nježnosti nakon odnosa i više je nego dobrodošla. U suprotnom, osjećanja žene mogu biti povrijeđena.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info