3 razloga zašto uvijek trebate slušati svoju intuiciju

0

Bez obzira šta vjerujete, donosimo tri razloga zašto biste uvijek trebali slušati svoju intuiciju.

 

  • Vašu intuiciju oblikovala su vaša prethodna iskustva i vaše postojeće znanje koje ste stekli iz njih. Što ste iskusniji u domenu odlučivanja to vam vaša intuicija može ponuditi najoptimalnije rješenje. Iako može biti korisno da potražite savjet od drugih, sjetite se da oni ne moraju nužno znati šta je najbolje za vas. Uzmite njihov savjet u obzir, ukoliko su oni iskusniji od vas. Na kraju, vaše srce zna najbolje. Kada je riječ o odlukama koje uključuju mnogo emocija, kao što je veza, samo vi znate šta vam je u srcu. Vjerujte da imate sve znanje i iskustvo koje je potrebno da donesete odluku koja je ispravna za vas.
  • Vaša intuicija kodirana je u vašem mozgu kao “mreža činjenica i osjećanja”. Upravo zbog toga intuicija je mnogo snažnija od traženja i prihvatanja savjeta od nekog drugog. Vaša intuicija povezuje vaše tijelo, um i duh i kako su ta tri elementa sve “svarila” iz vaše prošlosti. Ova mreža činjenica i osjećanja čini da se osjećate ekspanzivno, uzbuđeno i nervozno u pogledu novog izazova, ako je on pravi. U suprotnom, osjećaćete se prestravljeno, prazno i letargično, ako je on pogrešan.
  • Vaša intuicija povezuje vas sa svim nervnim ćelijama u vašem tijelu. Leptirići koje osjećate u stomaku prije važne odluke rezultat su osjećaja miliona nervnih ćelija koje se tamo nalaze. Podsvjesni dio mozga šalje signale nervima u stomaku da se tako osjećaju. Postoji li bolji način da donesete odluku od onoga kada slušate sebe?

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info