Jedna dužina na 5 načina: Moderne jesenje frizure za dugu kosu

0

Gotovo pa je nemoguće da tokom jeseni imate savršeno ispeglanu kosu. Zbog toga se prednost sve više daje talasastim frizurama. Mnogo su lakše za održavanje, a i jednostavne su za napraviti. Donosimo pet super modernih jesenjih frizura zahvaljujući kojima ćete izgledati savršeno u svakoj prilici.

Pripremite i zaštitite kosu


Prije nego što počnete sa korištenjem figara, na kosu nanesite sredstvo za zaštitu od toplote. Kosu namotajte oko figara tako što ćete krenuti od korijena kose pa sve do vrhova. Izvucite figaro te sačekajte nekoliko minuta da se kosa ohladi. Odaberite neku od sljedećih pet metoda kako biste stilizovali frizuru.

Talasi sa plaže


Nije potrebno da raščešljavate kosu – jednostavno je razbarušite prstima. Nanesite slani sprej za teksturu kako biste stvorili efekat talasa sa plaže.

Nježni talasi


Nakon što ste kosu uvili figarom, raščešljate je što mekšom četkom. Kada dobijete teksturu kakvu želite, nanesite malo ulja u spreju kako biste joj pružili prirodni sjaj i izgled.

Opušteni talasi


Nakon što ste uvili i “ohladili“ kosu, raščešljajte je što mekšom četkom. Brzim povlačenjem pegle prema dole, pređite cijelom dužinom kose, od korijena do vrhova. Za kraj, nanesite kremu za stilizovanje kako biste naglasili teksturu.

Talasi za svaki dan


Prilikom uvijanja kose, figaro lagano povucite prema dole kako biste olabavili uvojke. Zatim, koristeći četku sa mekanim vlaknima, raščešljate kosu. Na dlan stavite malo kreme za kosu i kap seruma. Protrljajte dlanom o dlan te nanesite mješavinu krenuvši od sredine kose ka dole.

Razbarušeni talasi


Prilikom uvijanja, figaro povlačite prema dole kako biste olabavili uvojke, a odmah zatim raščešljate kosu. Kosu prebacite preko glave te dodatno rashladite koristeći fen podešen na hladno izduvavanje. Podignite glavu te prstima stilizujte kosu. Za kraj, nanesite malo spreja za teksturu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info