Tečni karmin: 3 savjeta za savršene usne

0

Tečni karmin gušće je pigmentisan, teže se nanosi, ali zato veoma brzo ostaje na usnama. Ukoliko njegujete usne te su one nježne i hidratizirane, jednom naneseni ruž će trajati i trajati. Donosimo tri savjeta za jednostavno nanošenje tečnog karmina.

Piling


Povećajte punoću usana tako što ćete uraditi nježni piling. Pomiješajte malo šećera sa maslinovim uljem te utrljajte na usne. Masirajte laganim kružnim pokretima tridesetak sekundi, a zatim obrišite papirnom maramicom.

Olovka


Olovkom za usne oivčite usne malo izvan njihove prirodne linije, a zatim ih i popunite. Na ovaj način tečni karmin neće prelaziti preko usana niti se skupljati u sitnim borama oko njih. Prilikom izbora olovke, uvijek birajte onu koja je za nijansu svjetlija od boje karmina.

Nanošenje


Četkica za nanošenje karmina obezbjeđuje jednostavnu aplikaciju. Počnite od sredine gornje usne pa karmin razmažite na obje strane. Veoma je važna i boja karmina. Imajte u vidu da će tamne nijanse učiniti da usne izgledaju manje, za razliku od svjetlijih boja zahvaljujući kojima će usne izgledati punije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info