Strani studenti na praksi u kompaniji Mtel – dugogodišnja saradnja sa IAESTE

0

U okviru strateške opredjeljenosti da društveno odgovorno posluje, kompanija Mtel već godinama uspješno sarađuje sa Udruženjem za međunarodnu razmjenu studenata IAESTE. Saradnja je počela davne 2002. godine, s ciljem omogućavanja dolaska stranim studentima na praksu, ali i omogućavanja studentima iz Republike Srpske, da, po sistemu reciprociteta, imaju mogućnost odlaska na stručno usavršavanje u inostranstvo.

Studenti elektrotehnike iz cijelog svijeta dolaze u kompaniju Mtel, gdje uz iskusne mentore iz kompanije imaju priliku da se upoznaju sa praktičnom primjenom znanja u oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija. Takođe, studenti na ovaj način stiču mogućnost upoznavanja ljudi, tradicije i kulture zemlje u koju dolaze.

‘’Ponosni smo što smo na ovaj način pomogli rad i razvoj udruženja kao što je IAESTE, dajući snažnu podršku obrazovanju i mladim ljudima. Dosadašnja saradnja bila je izuzetno uspješna i traje već 14 godina, tako da se nadamo da će se nastaviti i u budućnosti na zadovoljstvo kompanije Mtel, domaćih i stranih studenata, te IT zajednice uopšte’’, poručili su iz kompanije Mtel.

Pawel Rudny iz Poljske i Jacob Gluck iz Njemačke, koji su ove godine svoju praksu obavili u upravo u kompaniji Mtel, podijelili su svoje iskustvo sa nama rekavši da su veoma zadovoljni što su baš izabrali BiH i ovu kompaniju za svoju studentsku razmjenu.

‘’Naučili smo mnogo od svojih mentora, ali smo isto tako prenijeli iskustva iz naših zemalja i fakulteta mladim kolegama u Mtelu. Naučili smo mnogo jedni od drugih’’, rekao je Pawel Rudny.

,,Mnogo mi je drago što sam došao baš u BiH na razmjenu. Bolje sam se upoznao sa tim kako funkcioniše sistem telekomunikacije u ovoj zemlji što će mi svakako mnogo u daljoj karijeri koristiti s obzirom na to da su telekomunikacije moje polje studija’’, rekao je Jacob Gluck.

S ciljem podrške pravim vrijednostima, pored ove saradnje, kompanija Mtel kontinuirano kreira CSR projekte iz domena obrazovanja, a jedan od najznačajnijih je projekat stipendiranja najboljih studenata iz cijele BiH koji se školuju u oblasti koja je njen osnovni biznis.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info