Farmerice: 6 jednostavnih rješenja za 6 tipičnih problema sa kojima se susreće svaka žena

0

Farmerice su najpopularniji komad garderobe, a obično su veoma udobne, mogu se kombinovati sa svim drugim komadima garderobe i postoji par za apsolutno svaku figuru. Ipak, koliko god bile popularne, ponekad se desi da vas dovedu u neprijatnu situaciju ili problem. Donosimo šest najčešćih problema sa kojima se možete sresti, ako redovno nosite farmerice, ali i šest načina kako da ih riješite.

 

Sakrijte stomak

Farmerice (i generalno pantalone) sa plitkim strukom ne odgovaraju baš svakoj figuri. Ako imate izražen stomak, ovaj model vam neće nimalo laskati. Izaberite model sa dubokim strukom kako biste “izravnali“ sve nedostatke na srednjem dijelu tijela. Takođe, majica koja je u istoj boji kao i farmerice  vizuelno će vas “istanjiti”.

 

Obratite pažnju na porub

Najlakše je kupiti super uske farmerice u kojima vaše noge, a i zadnjica, izgledaju genijalno. Međutim, rijetko koja žena prilikom kupovine obrati pažnju na porub. Često se dogodi da, ma koliko vam farmerice dobro pristajale, dužina nije odgovarajuća te porub na njima dodatno širi listove i izgleda neuredno. Ako ne želite da zamijenite već kupljeni model, odnesite ga kod krojača da ih adekvatno porubi. A sledeći put izaberite one koje u potpunosti odgovaraju vašoj figuri (posebno visini).

 

“Sakrijte” zadnjicu

Prilikom kupovine farmerica, izbjegavajte modele sa niskim strukom te birajte one od debelog teksasa koje u sebi sadrže elastin. Zašto? Zato što su one idealne za potpunu pokrivenost donjeg dijela tijela, a posebno zadnjice. Prilikom isprobavanja, uradite nekoliko čučnjeva, iskorak te pokušajte da sjednete. Ako se prilikom ovih aktivnosti nazire donji veš, tražite dalje dok ne pronađete model koji će vam u potpunosti odgovarati.

 

Pravilno održavajte tamni teksas

Tužno je kada iz mašine izvadite omiljeni par vaših plavih farmerica te shvatite da su izblijedile i daleko od onoga što su bile kada ste ih kupili. Prije nego što ih ubacite u mašinu, okrenite ih naopako te operite na programu na kojem obično perete osjetljivo rublje. Takođe, obavezno koristite deterdžent za tamni veš te ih sušite na vazduhu.

 

Ispeglajte rajsferšlus

Otvoren rajsferšlus, “sijevanje“ gaćica i vidljiv osjećaj sramote na vašim obrazima. Ne brinite se, dešavalo se i naboljima. Spriječite ovu neugodnost tako što ćete peglom preći preko teksasa koji se nalazi iznad rajferšlusa. Ako ni to ne pomaže, našpricajte taj dio štirkom. U slučaju da je rajsferšlus u potpunosti pokvaren, obratite se svom krojaču koji će ga zamijeniti za nekoliko minuta.

 

Birajte deblji teksas

Uske farmerice su super, ali ako su napravljene od tankog teksasa, postoji rizik da će se nakon nekoliko nošenja dio sa unutrašnjeg dijela butina istrošiti, pa čak i pocijepati. Zbog toga birajte modele od čvrstog teksasa. Takođe, bilo bi dobro da taj dio pojačate sa teksas zakrpama (ako niste dovoljno vješti, odnesite kod krojača) kako biste bili sigurni da se neće baš lako oštetiti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info