7 kozmetičkih proizvoda kojih se morate riješiti do kraja ljeta

0

Ljeto je (nažalost) skoro pa gotovo te je vrijeme da razmislite o nabavci kozmetičkih proizvoda koje ćete koristiti tokom jeseni.

Naravno, prije nego što krenete u kupovinu novih, pregledajte proizvode koje ste do sada koristili – sigurno ćete naći dosta toga što više nije upotrebljivo. Da ne biste razbijali glavu šta da bacite, a šta da ostavite, donosimo sedam proizvoda kojih biste se trebali riješiti po završetku ljeta.

Sunđer za šminkanje

 Sunđeri doslovno upijaju prljavštinu, masnoću i znoj svaki put kada ih koristite pa čak i kada ih operete  oni i dalje zadržavaju sve duboko u sebi. Zar stvarno želite da stavljate svu tu prljavštinu na lice? Naravno da ne! Zbog toga, najbolje bi bilo da sunđer mijenjate svaka dva do tri mjeseca.

 

Vodootporna maskara

 Maskaru biste trebali mijenjati svaka tri mjeseca, tako da je kraj ljeta idealno vrijeme da bacite vodootpornu verziju koju ste do tada koristili. Zamijenite je novom i vaše oči i trepavice će vam biti zahvalne.

 

Lak za nokte

 Ako je vaš omiljeni lak za nokte postao ljepljiv i pun grudvica, vrijeme je da ga bacite. Problem je vjerovatno u roku trajanja, ali i u tome što je lak za nokte osjetljiv na visoke temperature i vlažnost.

 

Krema za sunčanje

 Krema za sunčanje ima tačan datum roka trajanja. I bilo bi dobro da ga poštujete. Da bi vam bilo lakše, kremu za sunčanje (bez obzira da li ste je potrošili ili ne), bacite čim završi sezona sunčanja i kupanja.

 

Gel i tečni ajlajneri

 Ovi proizvodi obično traju šest mjeseci nakon otvaranja, ali tokom ljeta još i kraće, jer su podobni za razvoj bakterija. Najbolje bi bilo da bacite i četke koje koristite za nanošenje ovih proizvoda.

 

Kremasti proizvodi

 Proizvodi poput kremastog rumenila ili pudera u stiku ne izgledaju tako dobro tokom ljeta. Zbog velikih vrućina najčešće ćete izgledati kao da vam se lice topi. Takođe, rijetko kada ćete uspjeti u potpunosti da očistite lice. Bacite ih te zamijenite dobrim starim proizvodima u prahu.

 

Tečni i kremasti puderi

 Riješite se tečnih pudera te ih zamijenite verzijama u prahu. Poput kremastih i tečni proizvodi imaju rok trajanja šest mjeseci te nakon toga počinju da skupljaju bakterije, a posebno ljeti te ako ih nanosite prstima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info