Uređenje doma: 8 načina da neutralne boje izgledaju moderno

0

Paleta neutralnih nijansi sa svojim nježnim, umirujućim dejstvom, sigurno nije nešto čega biste se rado odrekli. Međutim i sami ste svjesni da je došlo vrijeme za promjenu. Ipak i dalje možete zadržati neutralni izgled vašeg doma, ali sa nekim malim promjenama koje će mu donijeti moderan izgled. Pronađite inspiraciju u sledećih osam ideja.

 

Obojite zidove u sivu boju

 Zidove dnevne sobe obojite u sivo. Malo tamnija siva  unijeće udobnost u vaš dom i pružiće idealan kontrast svijetlim prekrivačima. Kamin ofarban u bijelo savršeno će se uklopiti sa elegantnim namještajem od hrastovine.

 

Unesite vedrinu u spavaću sobu

 Unesite živost u pomalo dosadnu spavaću sobu tako što ćete na zidove zalijepiti blijedo ružičaste tapete. Iskombinujte što više detalja napravljenih od prirodnih materijala poput drvenog namještaja, uzglavlja presvučenog lanenom tkaninom ili toplih vunenih prekrivača. Izblijedjeli tepih i ručno tkana staza  osiguraće da svaki korak koji napravite na njima bude i više nego ugodan.

 

Iskombinujte pastelne nijanse

 Vodite računa da krevet u potpunosti odgovara boji zidova i stolarije. Svijetlo siva boja često djeluje veoma hladno, ali možete je učiniti toplijom tako što ćete na krevet “baciti” jastuke u pastelnim nijansama. Obojite ramove za slike te nabavite keramičke ukrase koji odgovaraju jastucima kako biste sve spojili u jednu savršenu cjelinu.

 

Crna elegancija

 Zamijenite krem zidove sa onima boje bijele kafe. Crno-bijeli detalji izgledaće veoma elegantno naspram tople pozadine. Ofarbajte noćne stoliće u crno te nabavite bijele ramove za slike. Zaokružite priču  posteljinom u neutralnim nijansama sa modernim, crnim porubima.

 

Retro – elegantni stil

Sjajna pozadina će neutralnom dnevnom boravku pružiti moderan izgled, dok će svjetlucavi jastuci, metalni namještaj i detalji od stakla dati sofisticiran izgled. Moderna crno-bijela fotografija pružiće urbani izgled.

 

Nježno ružičasta nijansa

 Bijelu boju zidova zamijenite nekom toplijom nijansom. Nježno ružičasta odlično će se uklopiti sa namještajem svijetlo smeđe i sivo smeđe boje. Bijeli namještaj od drveta dodatno će osvježiti ovakav prostor.

 

Moderne tkanine bogate bisernim sjajem

Sasvim obična spavaća soba izgledaće mnogo modernije ako preko uzglavlja prebacite što sjajniju, po mogućnosti sivu, tkaninu. Takođe, dodajte i nekoliko jastuka u sivoj i srebrnoj nijansi. Noćni stolić obložen staklom, kao i ostali ukrasi od stakla, pomoći će da se svjetlost reflektuje po sobi.

 

Tapete sa suptilnim uzorkom

Zidne tapete sa suptilnim uzorkom dominiraće neutralnim prostorom. Blijedo siva nijansa stvoriće savršenu podlogu za sofe neutranih boja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info