7 osnovnih komada odjeće za žene sa punijom figurom

0

Šta je to što svaka punija dama treba da ima u svom ormaru? Donosimo sedam neizostavnih komada odjeće koje morate imati.

Farmerice od tamnog teksasa


Zašto: Tamne i srednje tamne farmerice savršeno će pristajati damama sa kojim kilogramom viška. Svjetliji teksas će naglasiti vaše nedostatke (u ovom slučaju višak) te učiniti da izgledate još krupnije.

Savjet: Zaboravite na trenutnu modu i prolazne trendove. Izaberite model koji će laskati vašoj figuri. Teksas sa elastinom držaće vaše obline pod kontrolom. U slučaju da želite “iscijepane” ili izblijedjele farmerice, imajte u vidu da će upravo ovi detalji naglasiti određene dijelove tijela. Takođe, modeli koji vas stežu, prave ružne linije na tijelu te na bilo koji način ne imponuju vašoj figuri, jednostavno nisu za vas.

Bijela košulja


Zašto: Klasična bijela košulja odličan je izbor za posao, jer je istovremeno šik, profesionalna te vizuelno stanjuje liniju kada je nosite ispod blejzera. Otkopčajte par dugmića, obucite preko svilene potkošulje, nabacite ogrlicu te sparite sa farmericama. Dobićete super modernu kombinaciju za subotnji izlazak sa prijateljicama.

Savjet: Kvalitet tkanine veoma je važan. Najbolji izbor je košulja od čvrstog pamuka sa sasvim malo elastina.

Haljina za posebne prilike


Zašto: Zato što svaka žena treba da ima haljinu u kojoj će se osjećati posebno i privlačno.

Savjet: Izaberite haljinu u kojoj ćete se uvijek osjećati nevjerovatno. Ona ne treba samo da odgovara vašoj figuri. Takođe, veoma je bitno da ona sama po sebi privlači pažnju. Detalji su najbitniji tako da su šljokice, rese, nabori te ukrašeni dekolte uvijek dobar izbor. Ali, budite oprezni! Ne miješajte  “posebno“ sa trenutnom modom. Izbjegavajte prolazne trendove, jer ćete uskoro morati ponovo da idete u kupovinu.

Suknja olovka ili A kroja


Zašto: Kada se radi o suknjama, modni stručnjaci se slažu da će ova dva kroja najviše laskati vašoj figuri.

Savjet: Ako imate veću zadnjicu, jednostavna suknja A kroja koja lagano klizi preko kukova, a zatim pada iznad koljena ili do sredine listova uravnotežiće vašu figuru dajući joj oblik pješčanog sata. Ako imate izražen stomak, izaberite suknju olovka kroja čiji pojas počinje od struka te pada sve do koljena (pa čak i ispod). Kombinujte je sa lepršavom bluzom kako biste vizuelno stanjili figuru.

Žensko odijelo


Zašto: Odijelo ima moć da stvori oblik, definiše struk, izduži trup, ali i prikrije pretjerano naglašene kukove. Iako se dvodijelno odijelo nekada nosilo samo u kombinaciji  jedno sa drugim, danas je sasvim normalno da gornji i donji dio kombinujete i sa drugim stvarima. Naime, pantalone na peglu slobodno uparite sa blještavim topom, a na suknju, umjesto džempera, obucite sako. A kada dođete u situaciju da vam je za poslovni sastanak neophodno odijelo – imate ga.

Savjet: Budite maksimalno svestrani. Za početak izaberite odijelo sa klasičnim pantalonama ravnog kroja i sakoa sa jednim dugmetom u crnoj, sivoj, teget ili smeđoj nijansi. Ovo vam zvuči dosadno? Ako dodate par detalja, ovoj kombinaciji ćete pružiti uglađenost i dugovječnost. Kvalitet tkanine je takođe veoma bitan, da li je odijelo postavljeno ili ne, da li su porubi ojačani pa čak i koliko su dugmad kvalitetna.

Tunika


Zašto: Odličan izbor ako želite da sakrijete gornji dio tijela, ali i naglašene kukove te jače butine.

Savjet: Najbolji su oni modeli koji će na neprimjetan način skrenuti pažnju sa vašeg tijela na lice. Izaberite tunike sa “V“ izrezom ili ukrašenim dekolteom. Dužina je takođe bitna. Vodite računa da porub ne pada ispod zadnjice, jer takav model neće nimalo laskati vašoj figuri. Tkanina sa malo elastina spriječiće razvlačenje materijala.

Steznik


Savjet: Steznik je nešto što morate imati. Zašto? Pa kako ne biste poželjeli da imate komad odjeće koji će izravnati sve neravnine na vašem tijelu te učiniti da izgledate mnogo mršavije? Bilo bi dobro da imate više veličina, jer se tijelo mijenja u toku mjeseca. Takođe, vodite računa da se steznik ne vidi ispod odjeće. Ako se osjećate neudobno, nemojte ga nositi, jer ništa nije vrijedno vaše patnje.

Savjet: Ovaj steznik nimalo ne liči onima što su nosile vaše bake. Moderna verzija dolazi u svim oblicima, veličinama i bojama. Modeli visokog struka koji počinju od koljena, a završavaju se ispod grudi savršeni su za kontrolu čitavog tijela. Odaberite model koji će vam pružiti potpunu pokrivenost, ali istovremeno biti veoma udoban. Takođe, pronađite laganu tkaninu koja će izgledati glatko ispod druge odjeće. Savršen je onaj steznik u kojem možete sjediti, hodati i disati normalno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info