7 tipova donjeg rublja i kada koji tip trebate nositi

0

Iako im je glavna funkcija higijena i zaštita intimnih dijelova tijela, gaćice se nose i da bi prikrile određene mane na tijelu. Takođe, veoma je bitno da se ne naziru ispod odjeće. Međutim, ovo pravilo ne važi za sve modele donjeg rublja. Donosimo sedam najpopularnijih modela te objašnjenje gdje i kada ih trebate nositi.

 

Bokserice

 Inspirisan muškim boksericama, ovaj model je pravougaonog oblika, ali se ne spušta niz butine već se rub završava odmah ispod zadnjice.
Kada ih trebate nositi: Ako su napravljene od lagane tkanine, one imaju istu funkciju kao i tange te ih možete nositi ispod uske odjeće, jer se neće primijetiti. Modele napravljene od pamuka, koji izgledaju poput šorca, možete nositi ljeti umjesto pidžame.

 

Klasični model

 Poznat i pod nazivom “bapske gaće“, ovaj model pruža potpunu pokrivenost te zahvaljujući visokom pojasu “nestašni“ stomak drži pod kontrolom. Iako nisu baš najatraktivniji model, sigurno su jedan od najudobnijih.
Kada ih trebate nositi: Zbog svoje dubine, nemoguće ih je nositi ispod plitkih farmerica ili suknji. Idealne su za odjeću sa visokim strukom te za “one dane u mjesecu“.

 

Duboke gaćice

 Ovaj model postao je popularan osamdesetih godina prošlog vijeka zahvaljujući fitnes programima poznate američke glumice Džejn Fonda. Izrazito su visokog struka poput klasičnog modela, ali su visoko izrezane što ih čini dobrim za cirkulaciju.
Kada ih trebate nositi: Ako želite dobru pokrivenost intimnih djelova, ali i veću slobodu u predjelu butina.

 

Plitki model

 Pojas kod ovog modela nalazi se čak pet centimetara ispod struka, ali  poput klasičnih gaćica, rubovi se nalaze odmah ispod zadnjice.
Kada ih trebate nositi: One i dalje pružaju potpunu pokrivenost te su savršene za plitke suknje, pantalone i farmerice.

 

Bikini gaćice

 Ovaj par donjeg rublja  napravljen je po uzoru na donji dio ženskog kupaćeg kostima. Pojas se nalazi oko sedam centimetara ispod prirodne linije struka. Visoko su izrezane te prednji i zadnji dio gaćica izgledaju poput malih trouglova.
Kada ih trebate nositi: Kako pružaju malu pokrivenost, istovremeno su i jedva vidljivi ispod odjeće te ih možete nositi ispod gotovo svega.

 

Tange

 Ovaj model idealan je za uske haljine ili suknje, jer ne pokriva zadnjicu, a samim tim ne pravi ni linije na njoj. Kao i bikini i one su veoma plitke i visoko isječene.
Kada ih trebate nositi: Možete ih nositi kada god poželite i ispod bilo čega, ali pod uslovom da su vam udobne.

 

G-string gaćice

 G-string ili gaćice sa špagom  slične su tangama. Ne pružaju nikakvu pokrivenost na zadnjem dijelu, a ni na prednjem nisu pretjerano “bogate“. Prednji i zadnji dio direktno su spojeni na pojas.
Kada ih trebate nositi: Na ljubavni sastanak i to slobodno ispod bilo kojeg komada odjeće.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info