10 stvari koje nikada ne trebate žrtvovati zbog veze

0

Jeste, ljepše je udvoje, ali određene stvari nikada ne biste smjeli ni trebali žrtvovati zbog veze. Evo i koje.

 

  • Vašu sreću. Vaš partner treba da donese sreću i radost u vaš život, a ne tugu i sjetu. Naravno, biće i trenutaka kada će vas on rastužiti, ali ako su ti trenuci češći od trenutaka sreće, razmislite o tome da što prije okončate takvu vezu.
  • Vašu zabavu. Da li se smijete i isprobavate nove stvari skupa? Iako je sasvim normalno da, s vremena na vrijeme, dođe do nesuglasica, vaš odnos uglavom treba biti srećan i zabavan.
  • Vašu slobodu. U zdravoj vezi, trebalo bi da možete da izađete sami i uživate, a da vaš partner ne bude zabrinut ili uznemiren. Posesivno ponašanje obično je pokazatelj nesigurnosti, a to je lični problem partnera koji vi ne možete “popraviti”.
  • Vaš unutrašnji mir. Kako biste bili srećni, važno je da zadržite svoj unutrašnji mir. Ako vas partner čini anksioznima, nervoznima ili uznemirenima tada se možete osjećati depresivno i težiti da se “isključite” od ostatka svijeta.
  • Vaša iskustva. Život je uzbudljiv. Tokom života iskusićete mnogobrojne, briljantne stvari koje će vas učiniti zrelijima, mudrijima, srećnijima i pomoći vam da nađete svoj unutrašnji mir. Ukoliko zbog partnera propuštate da isprobate nove stvari, vrijeme je da se zapitate zašto je to tako. Da li je vrijedno?

  • Vašu ličnost. Vaša ličnost je ono ko ste vi, a prava osoba će to cijeniti i voljeti iznad svega. U zdravoj vezi, nijedan partner ne bi trebao težiti da mijenja ličnost onog drugog, jer se oni vole zbog onoga što jesu i kakvi su.
  • Vaše druge veze. Na početku veze, većina parova prolazi kroz fazu medenog mjeseca – vrijeme uzbuđenja, zaljubljenosti kao i želje za konstantnim viđanjem i provođenjem vremena skupa. Međutim, ukoliko ste skupa već nekoliko mjeseci i ne viđate porodicu i prijatelje, to može ukazivati na posesivno ponašanje. Važno je da imate što više zdravih veza u životu, a prevelika zavisnost od partnera nije zdrava.
  • Vaša osjećanja. Veliki dio zdrave veze je poštovanje: partneri se trebaju međusobno poštovati i iskreno pokušati shvatiti osjećanja i mišljenja partnera, bez predrasuda.
  • Vaše snove. Dobra veza je partnerstvo – partneri se podržavaju na svakom koraku. Sasvim je normalno ako imate različite snove, ali i dalje trebate da se međusobno podržavate.
  • Vaša uvjerenja. Vaša uvjerenja izuzetno su vam važna i niko ne bi trebao pokušavati da ih mijenja. Iako vaš partner ne mora vjerovati u ono u što vi vjerujete, bitno je da poštuje vaše vrijednosti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info