6 stvari koje trebate izbjegavati sedam dana prije vjenčanja

0

Sa samo par dana prije velikog dana, imate ogroman spisak stvari koje trebate uraditi. Ipak, postoje i neke koje biste trebali izbjegavati, kako biste izgledali najbolje moguće tog svečanog dana.

 

Nova boja kose

Čak iako imate vrhunskog frizera, izbjegavajte promjene na kosi sedmicu prije vjenčanja. Nikada ne možete sa sigurnošću znati kako će boja oksidirati ili kako će izgledati uz vaš ten. Ako želite da osvježite boju bez narušavanja vašeg izgleda, najbolje je da kosristite prozirni preljev za kosu koji će obogatiti već postojeću boju vaše kose i dati joj prekrasan sjaj.

 

Drastično skraćivanje kose

Odabir vjenčanice i propratnog materijala obično počinje i do tri mjeseca prije samog svečanog dana. Imajte na umu da bi vam kosa trebala u tom periodu biti iste dužine. Zašto? Ne samo da će se stil i tekstura vaše kose promijeniti ukoliko je drastično skratite već to može uticati i na vaš izged u vjenčanici (probali ste je kada ste imali dužu kosu i određenu frizuru, a sada vam je kosa znatno kraća – to može uticati na izgled vela, nakita i slično). Kosu nemojte skraćivati više od centimetra mjesec dana prije vjenčanja.

 

Alkohol

Iako piće, alkohol sadrži mnogobrojne kalorije pa je potrebno da ograničite njegovo konzumiranje i ranije nego sedam dana prije vjenčanja. Što se tiče neposrednih efekata, alkohol može učiniti da izgledate i da se osjećate naduto. Štaviše, alkohol širi krvne sudove što može dovesti i do crvenila lica.

 

Detoksikacija sokovima

Hrana je kao gorivo – kalorije su vam neophodne kako biste normalno funkcionisali tokom dana. Sada nije vrijeme kada trebate sabotirati unošenje hranjivih materija u organizam. Detoksikacija sokovima može učiniti da se osjećate razdražljivo, s obzirom da ne unosite dovoljno kalorija. Pored toga, ovakav vid detoksikacije sadrži velike količine šećera. Sedmicu prije vjenčanja trebali biste konzumirati dobro izbalansirane obroke, sa fokusom na voće i povrće te unositi dovoljne količine vode. I, ne preskačite obroke!

 

Piling

Tretmani hemijskog pilinga i mikrodermoabrazije obećavaju svilenkasto glatku kožu u budućnosti, ali držite  se podalje od njih sedam dana prije vjenčanja. Nakon ovih tretmana koža može nastaviti da se “ljušti”, usljed čega mrtve ćelije kože postaju vidljive na licu, a koje ispod šminke mogu formirati grudvice. Kod nekih dolazi do iritacije i crvenila kože, a nošenje šminke može dodatno pogoršati iritaciju.

 

Korištenje novih proizvoda za njegu kože

Režim njege kože nemojte mijenjati najmanje dvije sedmice prije vjenčanja. Ukoliko želite da probate nove proizvode, to trebate uraditi par mjeseci prije svečanog dana. Korištenje “novih” proizvoda, koje niste koristili ranije i na koje vaša koža vjerovatno nije navikla, može dovesti do alergijskih reakcija, suhoće i perutanja kože, formiranja akni i drugih neželjenih nuspojava za koje je potrebno dosta vremena da bi se “korigovale”.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info