Veze: 6 grešaka koje žene najčešće prave

0

Veza je ista kao i ljudi koji se u njoj nalaze – nesavršena, puna mana, ali jedinstvena. Svaka veza jedinstvena je na sebi svojstven način i nikada nećete pronaći dvije iste. Ipak, žene ponekad rade određene stvari, u najvećem broju slučajeva nesvjesno, koje mogu imati poguban uticaj na vezu u kojoj se nalaze. Evo i o čemu se radi.

 

  • Prestanite da se potcjenjujete. U današnjem svijetu, veoma je lako biti ranjiv i nesiguran. Od vas se konstantno traži da se dokazujete te da se suočavate i sa uspjesima i sa neuspjesima. Upravo zbog toga tako lako i dolazi do gubitka samopouzdanja i smanjenja sopstvene vrijednosti. Pokušajte da se ne potcjenjujete. Znajte da ste vrijedni svega na svijetu i da sve što dobijete to i zaslužujete.
  • Prestanite da se u potpunosti oslanjate na partnera. Oslanjati se na nekoga zarad podrške nije loša stvar, ali zavisiti od nekoga do te mjere da vam je taj neko postao “štaka” bez koje ne možete da živite u potpunosti je nezdrava ideja usljed koje vaša emocionalna stabilnost, slika o sebi i sreća zavise od nečega nad čim nemate nikakvu kontrolu.
  • Prestanite da zanemarujete komunikaciju. Ponekad je teško razumjeti druge. To posebno dolazi do izražaja kada ste uznemireni, ljuti i tužni te je u takvim situacijama mnogo lakše izbjeći komunikaciju. Međutim, uvijek je dobra ideja da u vezi razgovarate i komunicirate, posebno ako osjećate kao da ne razumijete potrebe ili način komuniciranja partnera. Na taj način ćete ojačati vaš odnos, a samim tim bićete zadovoljniji i srećniji.

  • Prestanite pokušavati da ga promijenite. Kada je riječ o vašem partneru, postoje i postojaće stvari koje vam se veoma sviđaju kod njega, ali i one koje vam se manje sviđaju. Vjerovatno bi vam bilo mnogo draže da on nema određene osobine, ali on ih ima i trebate ih uzimati uz dozu rezerve i pokušati da im se prilagodite. Ne pokušavajte da ga promijenite da bude po vašem ukusu te se umjesto toga više fokusirajte na stvari koje vam se sviđaju.
  • Nemojte biti previše izbirljivi oko stvari koje ne možete kontrolisati. Veoma rijetko se u životu dešava da sve bude “kao po loju”. Uznemirenost prilikom promjene određenih planova sasvim je normalna, ali konstantno “zvocanje” oko tih promjena ili nemogućnost njihovog prevazilaženja može imati prilično negativan uticaj kako na vaše tako i na raspoloženje vašeg partnera. Osim ako promjena planova nije nešto preko čega apsolutno ne možete preći ili prihvatiti i ako to nema negativan uticaj na vaše zdravlje i bezbjednost, pokušajte da se ne uzrujavate oko sitnih detalja. Vjerujte, nije vrijedno ni truda ni vremena.
  • Prestanite donositi odluke u njegovo ime. Svako želi da ima određen stepen udjela u izborima i odlukama njegovog partnera, jer takav način ponašanja može učiniti da se osjećate važno i posebno, ali nema potrebe za pretjerivanjem. Sjetite se kako je vama kada vam se neko miješa u donošenje odluka. Upravo tako! Nemojte donositi odluke u bilo čije ime osim u svoje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info