Uvijek zgodna, uvijek vitka: Savjeti profesionalnih stilista za fantastičan izgled

0

Vaš zdrav način života (ishrana bogata voćem, povrćem i proteinima; redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti) sigurno će dati željene rezultate, kada je riječ o vašoj figuri, ali ipak i dalje vam može nedostajati samopouzdanja. S druge strane, postoje određeni načini na koje možete izgledati vitko i privlačno, bez mnogo truda.

Prije svega, trebate znati vaš oblik tijela. Osnovni oblici tijela žene su: kruškasti, jabučasti, obrnuti trougao, dječački i oblik pješčanog sata. Vaš cilj je održavanje ravnoteže između gornjeg i donjeg dijela tijela, jer upravo to je ono što vaše tijelo čini vizuelno vitkije i mršavije. Sljedeći trikovi profesionalnih stilista mogu vam pomoći u tome.

Tamnije pantalone


Ako imate manje grudi, a veće kukove i zadnjicu (kruškasti oblik tijela) na donjem dijelu probajte tamnije nijanse ili čiste linije. Pažnju odvucite dalje od donjeg dijela tijela tako što ćete nositi razigrane bluze ili trendi majice sa asesoarima koji su blizu lica.

Takođe, možete probati i bluze i majice koje su šire u području ramena, jer će vam to pomoći da gornji dio tijela vizuelno izgleda šire te da izbalansirate cjelokupni izgled.

Plisirana haljina


Za atletski tip, kao i tip obrnutog trougla (veće grudi ili šira ramena), birajte stilove koji smanjuju gornji, a “povećavaju” donji dio tijela. Svjetlije pantalone i široke farmerice idealne su da biste naglasili donji dio tijela.

Kako biste kreirali figuru pješčanog sata, nosite plisirane suknje ili haljine. Na gornjem dijelu nosite neutralne boje te izbjegavajte naramenice.

Kaiš


Nemojte zaboraviti elegantni, moderni kaiš, ukoliko imate figuru pješčanog sata. Definišite struk pomoću majica i haljina preko kojih ćete nositi kaiš.

Izbjegavajte preširoku odjeću, jer vam ona neće pomoći da izgledate mršavije već ćete izgledati glomazno.

Haljina koja stanjuje


Znate li da postoji haljina koja vam može pomoći da odmah izgledate vitkije? Da, ona postoji, a riječ je o haljini sa širokim trakama sa strana (trake mogu biti tamnije ili svjetlije, a to zavisi od ostatka haljine).

Ovaj trik “pali” i kod kombinacije drugih komada garderobe. Primjera radi: uskladite svjetliju majicu sa pantalonama ili suknjom te preko prebacite dugu, tamnu jaknu ili džemper na kopčanje, ali nemojte ih kopčati.

Pantalone sa visokim strukom


Tamne pantalone sa visokim strukom još su jedan od komada garderobe koje morate imati, jer vam one pomažu da odmah izgledate vitkije.

Kombinujte ih sa kraćim majicama ili bluzama, kako bi podignuti struk bio vidljiv.

Štikle boje kože


Volite štikle? Vaše noge mogu izgledati i do nekoliko centimetara duže, ukoliko se odlučite za štikle boje kože (nude).

Još jedan trik koji trebate zapamtiti: birajte otvorenije štikle, jer će one vaše noge učiniti vitkijima kada nosite suknje, haljine ili kratke pantalone.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info