Open IPTV vam u avgustu preporučuje odlične HBO dokumentarce

0

HBO u avgustu nastavlja da donosi svježe dokumentarne priče, pa ljubitelje ovog žanra već prvog četvrtka u mjesecu pred nama čeka “Usvajanje: Konkurs za roditelje” (6. avgust u 21.40 časova). Češki dokumentarac, rediteljke Alis Nelis, posmatra nekoliko bračnih parova, koji su, iz različitih razloga, odlučili da usvoje decu. Ispituje velike promjene u odnosima između posmatranih parova nakon dolaska novih članova porodice.

Njemački pasoš” na programu je 13. avgusta u 21.40 časova . To je priča o jednoj od najvećih trgovina ljudima u Evropi poslije Drugog svjetskog rata: organizovanoj i sistematskoj prodaji njemačke populacije Rumunije Zapadnoj Njemačkoj. Film Georgeskua Razvana fokusira se na individualne priče ljudi direktno pogođenih tom trgovinom.

HBO Europe dokumentarac – “Toto i njegove sestre”, trenutno je hit po međunarodnim festivalima, a HBO ga premijerno emituje 20. avgusta u 21.35. Reditelj Aleksander Nanau upoznaje nas sa Totonelom (10) i sa njegove dvije starije sestre, koji čekaju da im se majka vrati iz zatvora. Dok odrastaju, svako od njih uči kako da preživi sâm, nadajući se da će im porodica ponovo biti ujedinjena kad im se majka vrati. Ovaj dokumentarac rasplamsao je medije, koji masovno pišu o njemu, a na priču o Totu i njegovoj porodici nisu ostali imuni ni članovi žirija na brojnim međunarodnim festivalima, te je ovaj HBO-ov dokumentarac proglašen najboljim u Cirihu, Varšavi, Minhenu, Lajpcigu, dok je u San Sebastjanu i Transilvaniji nominovan u kategoriji najbolji reditelj, odnosno najbolji rumunski dokumentarac. Ovo potresno ostvarenje će moći da vidi i publika ovogodišnjeg Sarajevo film festivala, na kojem će biti prikazan u takmičarskom dijelu programa.

Posljednji dokumentarni četvrtak u ovom mjesecu rezervisan je za još jedan nagrađivani HBO Europe dokumentarac – “Kainova djeca” (27. avgust u 21.50 časova). Tri muškarca su počinili ubistva kad su bili djeca. Mladost su proveli u najsurovijem zatvoru komunističke Mađarske, gde su snimljeni prvi put. Uznemirujući arhivski snimci prikazuju kako pričaju o detaljima svojih zločina. Dokumentarac “Kainova djeca” proglašen je najboljim filmom u regionalnoj konkurenciji na ovogodišnjem Zagreb Doxu, a biće prikazan i na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu, u takmičarskom dijelu programa.

Budite uz Open IPTV i premijum filmski kanal HBO koji vam je dostupan u dodatnom Open IPTV HBO paketu na poziciji 701.

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima posjetite stranicu open.mtel.ba

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info