4 provjerena načina da ispeglate tvrdoglave bore na čelu

0

Ako su godine podizanja obrva, mrštenja i nekorištenja kreme za sunčanje ostavile trag na vašem čelu, ne brinite se. Donosimo četiri odlična savjeta koji će pomoći da sakrijete bore na čelu i izgledate mnogo mlađe.

Pronađite odgovarajući prajmer


Poenta nije u tečnom puderu, već u onome što se nalazi ispod njega. Svjetlucavi prajmer koji reflektuje svjetlost sakriće sitne bore i spriječiti da ih šminka još više naglasi.

Krema protiv bora


Kreme sa peptidima ili retinolom stimulišu proizvodnju kolagena koji obnavlja kožu i “popunjava” bore. Kreme sa pepidima, kao i one za zatezanje kože, idealne su za dnevnu njegu lica. Za noć nabavite serum sa retinolom koji ćete nanositi direktno na bore kako bi bio što efikasniji.

Sakrijte bore šiškama


Nježne šiške koje padaju preko čela, sve do obrva, odličan su način da u potpunosti sakrijete bore na čelu. Obratite pažnju na razdjeljak. On nipošto ne smije da bude na sredini, jer ćete tako privući pažnju na čelo.

Isprobajte flastere protiv bora


Flasteri protiv bora su samoljepljive trake koje, nakon što ih nanesete na čelo, sprečavaju da se mrštite te na taj način pravite mnogo manje bora, a one stare vremenom postaju manje vidljive. Oni su ralativno nova stvar, a najbolje ih je nositi tokom spavanja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info