Slatki snovi: 6 fantastičnih načina da spavaću sobu dekorišete u ljetnom duhu

0

Ljeto je doba kada nisu samo dani vreli već i noći. Donosimo šest predivnih prijedloga kako da uredite spavaću sobu da bi vam spavanje bilo što ugodnije, a snovi što ljepši.

 

Unesite svjetlost i pozitivnu energiju

 Sigurno nije lako, a ni jednostavno, zaspati u pretrpanoj i zagušljivoj sobi. Debele zimske paravane zamijenite  laganim bijelim zavjesama. Prozračne zavjese napravljene od prirodnog pamuka  odličan su način da unesete veću količinu svjetlosti u prostoriju. One će, takođe, spriječiti “ulazak” vrućine, a vazduh će slobodno cirkulisati.

 

Odložite zimsku posteljinu

 Visoke temperature znak su da je došlo vrijeme da spakujete debele deke, zimske jorgane i udobne plahte, a izvadite laganu, pamučnu posteljinu koja će vas rashlađivati tokom vrelih noći. Zimsku posteljinu stavite ispod kreveta ili na vrh ormara kako vam ne bi smetala. Dobro bi bilo da uvijek pri ruci imate neki deblji pokrivač, za slučaj da temperatura iznenada padne preko noći.

 

Osvježite prostoriju

 Morski motivi sigurno su nešto što najviše asocira na ljeto. Ako je vaša soba mračna i tmurna, razmislite da je osvježite  morskim motivima. Bijelu lamperiju “oživite“ sa plavim, nautičkim detaljima poput sidra, školjki i fotografija sa ljetnim motivima. Ne zaboravite i na posteljinu u plavo-bijelim nijansama.

 

Pojednostavite izgled vaše spavaće sobe

Riješite se viška stvari koje ste nagomilali tokom zimskih mjeseci. Previše stvari vizuelno će smanjiti sobu te vam sigurno neće biti ugodno da spavate u njoj. Uklonite sve što tu ne pripada, očistite police i podove te sklonite zimsku odjeću i posteljinu. Sa podova podignite tepihe te ništa ne stavljajte na njih sve do jeseni, jer  i sami znate  da nema ništa ugodnije nego kada bosom nogom stanete na hladan pod.

 

Unesite vedrinu veselim bojama

Probudite se srećni i nasmijani u svojoj veseloj sobi prepunoj vedrih boja. Počnite tako što ćete nabaviti šarenu posteljinu sa cvjetnim printom. To neka vam bude početna tačka kojoj ćete prilagođavati ostale komade namještaja i stvari u sobi. Obratite pažnju da imate adekvatan tepih, rasvjetu, šarene jastuke te što neobičniji namještaj.

 

Unesite dašak prirode

Malo zelenila učiniće čuda za vašu spavaću sobu. Živahne lisnate biljke izgledaće nevjerovatno u odnosu na snježno bijelu boju te će unijeti svježinu u svaku prostoriju. U sobu ubacite jednostavan namještaj sa čistim linijama i pojednostavljenim oblicima te zanimljive grafičke uzorke i jarke nijanse zelene boje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info