7 loših navika koje utiču na preuranjeno opuštanje grudi

0

To je neizbježna životna činjenica – jednog dana, zbog starenja i drugih prirodnih faktora, vaše grudi će početi da se opuštaju. Vremenom, gubitak tkiva i masti može uticati da grudi izgube svoju punoću, dok niži nivo estrogena i smanjena proizvodnja kolagena znače slabiju elastičnost i manju čvrstoću.

Trudnoća, dojenje i starenje prirodni su faktori koji mogu prouzrokovati opuštanje grudi, ali određeni životni faktori mogu uticati na ubrzavanje i preuranjeno opuštanje grudi. Srećom, većina ovih navika može se lako promijeniti.

Pušenje


Pored drugih mnogobrojnih štetnih posljedica, pušenje smanjuje dotok krvi do površine kože te utiče na razlaganje elastina. To znači oslabljenu i istrošenu, staru kožu na svim dijelovima vašeg tijela, uključujući i grudi.

Nedovoljna hidratacija


Do sada vam je sigurno poznato da je voda najbolji eliksir života. Ukoliko ne unosite dnevnu, preporučenu dozu (što je 2-2.2 litre za žene) vaša koža može izgubiti elastičnost i glatkoću.

Izbjegavanje korištenja kreme za sunčanje


Oštećenja nastala usljed nepovoljnog sunčevog dejstva mogu uticati na preuranjeno starenje i opuštanje kože.

Jo-jo dijete


S obzirom na to da se uglavnom sastoje od masti, vaše grudi mogu biti jedno od prvih dijelova tijela koje će “smršati” nakon dramatičnog gubitka tjelesne težine. Težina koja varira deset kilograma i više može uticati da se tkivo dojki “izduži” i opusti.

Pogrešna veličina grudnjaka


Grudnjak koji ne obezbjeđuje dovoljnu podršku grudima može da izazove stres na koži i kolagenu tokom kretanja. Uvijek nosite odgovarajuću veličinu grudnjaka te, prilikom vježbanja, nosite sportske varijante.

Ne spavate na leđima


Spavanje na leđima ima mnogobrojne zdravstvene prednosti, kao što je sprečavanja nastanka bola u vratu i leđima, smanjenje refluksa i smanjenje nastanka bora te pogoršavanja već postojećih. Takođe, za razliku od spavanja na boku i stomaku, spavanje na leđima može vašim grudima pomoći da zadrže punoću ravnomjerno raspoređujući njihovu težinu tokom sna.

Neredovno vježbanje


Redovno upražnjavanje vježbi za grudi i dizanje lakših tegova može ojačati grudne mišiće, što vam na kraju može pomoći da vaše grudi, tokom vremena, ostanu čvrste i podignute.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info