4 modna izbora koja vas čine starijima nego što jeste (plus jednostavna rješenja!)

0

Kada je riječ o uljepšavanju, radite sve što je u vašoj moći kako biste izgledali svježe i mladoliko, ali šta radite kada je u pitanju vaša garderoba? Postoji nekoliko modnih grešaka usljed kojih možete izgledati mnogo starije nego što to jeste, ali srećom, imamo jednostavna rješenja.

Previše se oslanjate na crnu


Crni komadi garderobe uvijek su “prihvatljivi” i veoma elegantni, ali kako starimo tako naša koža postaje sve svjetlija i manje blistava. Dakle, iako vam komadi garderobe u pomenutoj nijansi mogu pomoći da prikrijete određene nedostatke na tijelu, crna će ipak istaknuti vaš svijetli ten i nepravilnosti kože.

Rješenje: Crne komade garderobe kombinujte sa svjetlijim asesoarima, kao što su šal, marama ili nakit, jer će vam oni pomoći da vam lice ne izgleda previše svijetlo ili blijedo.

Birate pogrešan brushalter


Nošenjem brushaltera koji “dodaje” ispupčenja na pogrešnim mjestima ne postižete nimalo laskav izgled. Zbog brushaltera pogrešne veličine vaše grudi mogu izgledati previše opušteno.

Rješenje: Pokušajte da nabavljate nove brushaltere svakih šest do osam mjeseci. Kukica na novom brushalteru trebala bi da bude zakačena na najlabavijoj kopči, a kada dođete do poslednje, vrijeme je za novi brushalter.

Nošenje odjeće sa rol kragnom


Majice, bluze i džemperi sa rol kragnom odlični su za hladnije dane, ali zbog njih možete izgledati uštogljeno i odavati utisak da pokušavate da nešto sakrijete.

Rješenje: Pokušajte sa nošenjem majica ili bluza sa “čamac” izrezom koji je veoma laskav. Ne zaboravite da dodate zanimljivu ogrlicu ili maramu, kako biste ipak suptilnoprikrili nedostatke na vašem vratu.

Nošenje “vrećaste” odjeće


Široka jakna ili blejzer neće sakriti vaše “mane” već će učiniti da izgledate krupnije nego što to zapravo jeste. Odjeća po mjeri ne znači da je ona tijesna već da može istaknuti vaše najbolje atribute.

Rješenje: Birajte blejzer po mjeri sa kraćim porubom te se držite majica i bluza koje možete pričvrstiti kaišem.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info