3 trika za mekšu kožu na koljenima i laktovima

0

Imati debelu kožu obično je dobra stvar, osim ako je ona na laktovima i koljenima. Gruba koža na ovim dijelovima tijela čest je problem velikog broja žena. Ipak, nema mjesta za brigu – donosimo tri odlične taktike koje vam mogu pomoći da imate glatka i njegovana koljena i laktove.

Adekvatna zaštita


Suha koža je nasljedna, ali određene aktivnosti mogu pogoršati njeno stanje i izgled. Kada se oslanjate na laktove ili klečite prilikom vježbanja (izdržaj, joga i slično) koža na vašim laktovima i koljenima zadebljava kako bi se zaštitila, baš kao što to “rade” i žuljevi na vašim nogama. Napravite “štit” tako što ćete koristiti opremu za vježbanje koja prekriva ove problematične tačke.

Piling


“Odbacivanje” mrtvih ćelija kože pomaže sastojcima za njegu da lakše i efikasnije prodru u kožu. Radite piling na koljenina i laktovima dva do tri puta sedmično. Ukoliko osjećate bol ili peckanje to je znak da uklanjate zdravo tkivo. Primjenjujte manji pritisak prilikom pilinga ili ga radite samo jednom sedmično.

Bolja hidratacija


Najmanje dva puta dnevno, a definitivno odmah nakon tuširanja, na koljena i laktove nanesite gustu kremu ili mast. Najbolje je da koristite one koje u svom sastavu sadrže ureu ili mliječnu kiselinu. Oba sastojka pomažu u razlaganju mrtvih ćelija kože što omogućuje bolju apsorpciju proizvoda za njegu kože.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info