Najbolje i najgore frizure za vaš oblik lica

0

“Koja frizura i stil su najbolji za moj oblik lica?” To je jedno od pitanja koje žene najčešće postavljaju. Donosimo najbolje, ali i najgore, stilove koji se slažu sa oblikom vašeg lica.

 

Okrugli oblik lica: Najbolja frizura

Okruglom obliku lica najbolje pristaje bob frizura srednje dužine, sa što manje volumena sa strana.

 

Okrugli oblik lica: Najgora frizura

Razdjeljak u sredini naglašava čelo, a volumen sa strana “proširuje” obraze.

 

Četvrtasti oblik lica: Najbolja frizura

Blago talasasta kosa koja nježno “uokviruje” lice i čiji je volumen uglavnom na vrhu, idealna je za četvrtasti oblik lica.

 

Četvrtasti oblik lica: Najgora frizura

Izbjegavajte šiške, jer one dodatno naglašavaju četvrtasti oblik lica. Takođe, vezanje kose u rep samo će učiniti da vam lice izgleda još četvrtastije.

 

Ovalni oblik lica: Najbolja frizura

Kada ste blagosloveni simetričnim ovalnim licem, onda trebate i da ga ponosno pokazujete! Najbolja frizura za ovaj oblik lica svakako je visoko podignuta punđa, ali i konjski rep.

 

Ovalni oblik lica: Najgora frizura

U poređenju sa punđom, ovaj stil će učiniti da i veoma poznato lice izgleda sasvim obično i da se ne izdvaja od mase drugih.

 

Srcoliki oblik lica: Najbolja frizura

Ovaj oblik lica može biti pravo umjetničko djelo, uz odgovarajuću firzuru, a to je u ovom slučaju jednostavna bob frizura. Kako biste vizuelno smanjili široko čelo, potrebno je da imate ravne šiške. Izbjegavajte volumen sa strana.

 

Srcoliki oblik lica: Najgora frizura

Dame sa srcolikim oblikom lica trebale bi izbjegavati frizure koje naglašavaju “golo” čelo i koje otvaraju sa strana, naglašavajući širinu lica.

 

Dijamantski oblik lica: Najbolja frizura

Ovom obliku lica odgovara skoro svaki stil (može se definisati da je to ovalni oblik sa uglovima), ali šiške blago prebačene u stranu i široke “linije” koje padaju ka vratu najbolje će ublažiti oštre uglove lica.

 

Dijamantski oblik lica: Najgora frizura

Ipak, ono što trebate izbjegavati je volumen na vrhu i sa strana – u suprotnom ćete naglasiti oštre uglove lica.

 

Duguljasti oblik lica: Najbolja frizura

Duguljasti oblik lica vjerovatno je i najizazovniji oblik, kada je riječ o frizuri. Idealno mu pristaju duge šiške prebačene u stranu i volumen sa strana, jer kreiraju iluziju punoće lica istovremeno smanjujući njegovu dužinu.

 

Duguljasti oblik lica: Najgora frizura

Iako se šiške preporučuju duguljastom obliku lica, one bi ipak trebale biti blage i, po mogućnosti, pod određenim uglom kako bi pomogle pri stvaranju iluzije punoće lica. Ravne šiške u kombinaciji sa ravnim stranama samo će dodatno izdužiti duguljasti oblik lica.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info