3 greške koje pravite pri jutarnjem šminkanju

0

Tek što ste se probudili, a već morate da se spremate za posao. Malo je reći da nemate energije da ustanete, a pogotovo da se u potpunosti našminkate. I opet, ipak nekako uspijete, ali usput napravite hrpu grešaka da vas ponekad bude strah i pogledati se u ogledalo.

Donosimo tri najčešće greške koje pravite tokom jutarnjeg šminkanja te kako da ih ispravite.

Šminkate se pod pogrešnim osvjetljenjem


Ako ste se našminkali i pri tome ste jako zadovoljni svojim izgledom, postoji velika mogućnost da ćete izgledati potpuno drugačije kada izađete na svjetlost dana. Ne postoji ništa gore nego da se u potpunosti našminkate, izađete napolje i tek onda shvatite da ste pretjerali te da morate sve ispočetka. Loše osvjetljenje može uticati na način na koji vidite određene nijanse te na njihovu jačinu. Zbog toga, obavezno se šminkajte što bliže prozoru odnosno na dnevnoj svjetlosti, jer ćete tada biti sigurni da ćete jednako dobro izgledati i kada izađete napolje.

Nanosite previše pudera


Ako smatrate da će vaša koža izgledati mnogo bolje ako na nju naneste slojeve i slojeve pudera, niste u pravu. Na taj način samo ćete naglasiti nedostatke na licu te izgubiti dragocjeno vrijeme. Odlučite se za malo prirodniju varijantu. Pokušajte tako što ćete na problematične tačke na licu staviti puder te prstima utrljati kako bi se u potpunosti stopio sa ostatkom lica.

Provodite previše vremena šminkajući oči


Vođene željom da vaše oči izgledaju što ljepše i zavodljivije, najčešće previše vremena trošite na šminkanje istih. I tada pravite greške poput nanošenja previše slojeva sjenke i kreona. Držite se brzog i jednostavnog šminkanja tako što ćete preko kapaka nanijeti jedan sloj sjenke, eventualno izvući ajlajner i dodati sloj do dva maskare.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info