Biće sjajan: 7 znakova da će vaš čovjek biti odličan otac

0

U vezi ste s muškarcem koji voli djecu i koji obično kaže, kada se povede priča o zasnivanju porodice, da želi da ih ima jednog dana. Očigledno, to je dobar početak. Međutim, šta je sa malo sutilnijim signalima koji mogu pokazati da li je on spreman za roditeljski izazov? Sledeći pokazuju da će on biti zaista odličan otac.

 

  • On ima razvijenu intuiciju. Ako ste ikada čuli rečenicu: “Izgledaš umorno, ja ću to obaviti” (pod obaviti mislimo na: “ubaciću veš na pranje/spremiću večeru/izmasiraću te), to je znak da je on pažljiv i da preuzima inicijativu, što je veoma važna stvar kada je riječ o djeci. Djeci je konstantno potrebna pažnja. Postoje stvari koje se rutinski odrađuju, ali i stvari kojima je potrebno posvetiti pažnju kada je dijete neraspoloženo, osjetljivo ili se nalazi u specifičnoj fazi, a što vi niste mogli predvidjeti ili planirati. Taj nivo svijesti zaista je veoma značajan.
  • On je odan i posvećen. Da li on ima običaj da vas često drži za ruku? Mazi vas po kosi? Voli da provodi vrijeme uz vašeg kućnog ljubimca? To pokazuje da je on nježan, odan, posvećen i privržen. Pored toga, to pokazuje i njegovu sposobnost povezivanja na emotivnom nivou kako bi se održala veza, što je od ključnog značaja u ulozi roditelja.
  • On izlazi na kraj sa stresom. Da li se on “zatvori” i “nestane” kada stvari (posao, porodica, veza i slično) postanu loše? To nije dobro. Vi želite partnera koji, kada se nalazi u stresnoj situaciji, priča s vama kako bi pronašao rješenje za nastalu situaciju. Zašto? Činjenica: odgajanje djece može biti veoma stresan i zahtjevan “posao”. Vi želite da imate djecu s nekim ko je u stanju da se nosi s pritiscima.

  • On je svjestan svojih emocija. Ako se on osjeća prijatno da priča o tome kako vidi vašu zajedničku budućnost i šta očekuje od vaše veze, to je dobar znak. Takav muškarac, kada donese odluku da želi biti roditelj, on je shvata ozbiljno. Takav muškarac se ne libi da pred vama “ogoli” svoje emocije, bio on tužan ili srećan.
  • Njemu nije problem da kuha, ide u kupovinu ili čisti. Želite da budete roditelj sa nekim ko je partner u pravom smislu te riječi. Ukoliko on nije spreman da vam sada pomaže oko određenih kućnih obaveza, to nije dobar znak.
  • On se žrtvuje za vas. Možda će odbiti izlazak sa prijateljima kako bi bio uz vas kada ste bolesni ili će raditi dodatnu smjenu kako bi stigao na svadbu vaše prijateljice ili rođake. Ova nesebična djela pokazuju da je on fleksibilan i odgovoran, a to su stvari koje želite kod partnera i oca vaše djece.
  • On je pouzdan. Ukoliko je rekao da će nešto uraditi – on to i uradi – bez da ga morate podsjećati nekoliko puta. Sasvim je jasno zašto je to važno: ne možete podizati dijete s nekim kome ne vjerujete da je odgovoran i pouzdan.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info