Ženstvena na kvadrat: 8 savjeta kojima ćete pojačati svoju privlačnost

0

Da li se nekad osjećate poput drvosječe kada ste u društvu sa vašim prijateljicama koje su izuzetno ženstvene? Ponekad je super obući ultra udodnu, ležernu garderobu, ali u većini situacija, poželjno je da izgledate što ženstvenije kako biste istaknuli sve svoje adute.

Naravno, bitno je njegovati obje strane, ali ako imate osjećaj da vam nedostaje ženstvenosti, pratite sledeće savjete.

Sjetite se prošlosti


Pokušajte se mislima vratiti u vrijeme kada ste se osjećali ženstvenije. Kako ste se osjećali? Šta ste radili? Šta ste oblačili? Kada se sjetite toga, bićete svjesni onoga što mislite da je žensveno i to je ono što je najvažnije. Fokusirajte se na detalje kako biste dobili ideje na koji način osjećaj ženstvenosti možete ponovo razviti.

Volite svoje tijelo


Postoji li išta ženstvenije od vašeg tijela? Sasvim je prirodno da žene imaju veći procenat tjelesne masnoće u odnosu na muškarce pa prigrlite svoje obline! One vas i čine ženom kakva jeste. Uz malo samopouzdanja i vjere u sebe brzo ćete biti na putu da postanete super ženstveni.

Budite graciozni


Hodajte sa gracioznošću – ispravite ramena, grudi izbacite ka naprijed, podignite glavu i izbacite bradu ka naprijed. Na taj način ćete imati pravilno držanje te ćete odisati samopouzdanjem i ženstvenošću.

Budite učtivi


Psovke i žargonski izrazi nisu, neće, niti će ikada biti odraz ženstvenosti ili kulture i to uvijek imajte na umu. Ukoliko želite da budete ženstveni, a istovremeno učtivi i kulturni, izbjegavajte takve riječi. Upotreba trenutno (nažalost) ustaljenih riječi poput: “Ekstra”, “Vrh”, “Ludilo” ne čini vas damom, ni najmanje. Štaviše, upotreba takvih i sličnih riječi, u neodgovarajućoj formi, čini vas nepismenom osobom.

Izbor odjeće


Najbrži način da postanete ženstveni jeste da “uskočite” u suknju ili haljinu. Takođe, ne zaboravite ni vaša stopala: umjesto patika nosite štikle ili sandale. Široke, ležerne majice zamijenite košuljama i bluzama. Kada je riječ o ženstvenosti, neka vaša garderoba govori za vas pa zbog toga i razmislite u čemu ćete izaći napolje.

Vodite računa o sebi


Odvojite vrijeme da bi vam koža, kosa i nokti bili uredni ili potražite pomoć stručnjaka. Vodite računa da vam kosa bude čista te da je redovno skraćujete. To ne mora biti ultra moderna frizura – dovoljno je da vam kosa bude čista i uredna. Takođe, povedite računa i o obrvama, jer ćete se odmah osjećati mnogo ženstvenije.

Koristite asesoare


Koristite minđuše, narukvice, ogrlice i torbe, čak i kada nosite sasvim jednostavnu kombinaciju poput farmerica i majice. One će vam pomoći da izgledate ženstvenije.

Šminka


Koristite šminku i – nemojte pretjerivati! Sloj maskare, malo sjaja za usne, sloj laka na nokima i to je to!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info