10 frizura koje niste probali, a spremne su začas!

0

Osvježite svoj izgled tako što ćete trenutnu frizuru zamijeniti nekom od sledećih. Ovih deset frizura jednostavne su za održavanje te ih brzo i lako možete napraviti.

Asimetrični talasi

“Ukrotite” talasastu kosu tako što ćete uzeti jedan dio kose, par puta ga uvrnuti i ukosnicama zakačiti pozadi.

 

Niski rep sa strane

Za ovaj stil potrebno vam je samo nekoliko minuta. Zavežite rep sa strane pa prstima namjestite šiške tako da idu na tu istu stranu. Za kraj nanesite malo laka za kosu.

 

Nježni paž

Ova frizura učiniće da svaka žena, koja se odluči za nju, izgleda privlačno. Dodajte malo dramatičnosti tako što ćete napraviti razdjeljak na sredini te dio šiški podignuti i zakačiti nazad. Frizura je idealna kako za dnevne, tako i za večernje varijante.

 

Kosa počešljana prema nazad

Na vlažnu kosu nanesite gel ili kremu te je počešljate prema nazad. Ako je potrebno, kosu učvrstite ukosnicama kako se ne bi pomijerala nakon što se osuši. Ako se odlučite za ovu frizuru, izgledaćete veoma uglađeno i sofisticirano.

 

Razdjeljak sa strane

Da biste na brz i jednostavan način dodali novi oblik ravnoj frizuri, napravite razdjeljak sa strane te ukosnicom šiške zakačite iza uha.

 

Romantična pletenica

Pokažite svoju nježniju stranu tako što ćete šiške skloniti sa čela te napraviti pletenicu tik uz lice. Ova frizura će “omekšati” i najgrublje crte lica te učiniti da izgledate nježno i zavodljivo.

 

Sakrivene šiške

Napravite razdjeljak po sredini te ukosnicama šiške zakačite iza ušiju. Kosu pustite da neobavezno pada sa strane kako bi izgledalo kao da nemate šiške.

 

Isfenirana kosa

Promijenite način na koji inače fenirate kosu kako biste dobili novi, moderniji izgled. Prilikom feniranja kosu češljajte prema nazad kako biste “otvorili” lice. Nakon što je isfenirate, kosu lagano pročešljate rukama te nekoliko pramenova zakačite iza ušiju.

 

Moderna punđa sa pletenicom

Prilikom kreiranja punđe jedan deblji pramen ostavite sa strane. Nakon što je punđa gotova, od pramena napravite pletenicu te je zamotajte oko nje. Na ovaj način ćete dobiti uglađen i sofisticiran izgled za samo nekoliko minuta.

 

Lažne šiške

Dodajte “lažne” stepenaste slojeve kose tako što ćete napraviti razdjeljak sa strane. Kosa koja pada preko oka stvara iluziju dugih šiški prebačenih u stranu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info