Nevjerovatan trik kojim ćete odmah saznati da li vam dobro stoji kratka kosa

0

Iz godine u godinu dešava se isto: nova sezona dođe, a vi dobijete neodoljivu želju da se ošišate. I to je sasvim u redu. Ali kako možete sa sigurnošću znati da će kratka kosa odgovarati vašem obliku lica?

Donosimo najbolji test u koji se kunu mnogobrojni profesionalni frizeri širom svijeta. Saznajte kakva se to magija krije pod nazivom “Pravilo 5.70 centimetara“.


Test je zaista veoma jednostavan, a sastoji se od mjerenja ugla vilične kosti na osnovu čega se određuje da li će vam kratka kosa stajati dobro ili ne baš sjajno odnosno loše.

Počnite tako što ćete drvenu olovku postaviti horizontalno te nasloniti na vrh brade. Zatim, uzmite lenjir i vertikalno ga postavite i to odmah ispod ušne školjke (olovka i lenjir trebali bi formirati ugao od 90 stepeni, kao što je prikazano na slici).

Dio gdje se olovka i lenjir sijeku rezultat je vašeg mjerenja. Ako je broj manji od 5.70 cm vaše lice idealno je za kratku kosu, a ako je rezultat mjerenja veći od 5.70 cm onda drastično skraćivanje kose možda i nije pravi izbor za vas.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info