Ljeto: 9 modernih frizura sa pletenicama

0

Ljeto je idealno vrijeme za eksperimentisanje sa kosom. Ako imate dugu kosu, a i dalje želite da izgledate moderno i glamurozno, pletenice su idealno rješenje za vas. Donosimo devet modernih frizura zahvaljujući kojima ćete i u najvrelijim danima izgledati moderno i šik.

Pletenica u pletenici


Napravite dvije pletenice različitih stilova te ih spojite u jednu. Princip je jednostavan. Prvo nanesite sprej za volumen, a zatim napravite labavu francusku pletenicu i to što bliže korijenu kose. Za kraj, “ispletite” riblju kost, ali tako što ćete u nju uplesti i već napravljenu pletenicu.

“Brza” pletenica


Nakon napornog treninga, vlažnu kosu najbolje ćete stilizovati tako što ćete napraviti klasičnu pletenicu koja podsjeća na krunu. Zatim kosu zavežite u rep. Neophodno je da uvijek pri ruci imate suhi šampon koji će upiti višak vlažnosti te pobijediti naelektrisanost.

6 u 1 pletenica


Nanesite lak za kosu sa dugotrajnim dejstvom koji povećava volumen kako biste učvrstili pletenicu napravljenu od šest manjih pletenica.

Pletenica prebačena u stranu


Jednostavna francuska pletenica možda ne zvuči pretjerano uzbudljivo, ali mega volumen i par pramenova koji nestašno padaju niz lice izgledaće veoma romantično. Napravite francusku pletenicu od korijena pa sve do vrhova. Zatim, uzmite češalj za tapiranje te je razbarušite kako bi izgledala što punije. Za kraj, nanesite malo laka za kosu.

Kruna


Preslatka pletenica koja neodoljivo podsjeća na krunu  totalni je hit ovog ljeta. Napravite po jednu klasičnu pletenicu sa obje strane te ih zavežite tankom gumicom za kosu. Pletenice učvrstite ukosnicama. Na ostatak kose nanesite vosak ili kremu kako biste dobili neobavezni, razbarušeni izgled.

Sitne pletenice


Ovo je frizura koju ćete napraviti za manje od dvije minute. Na valovitu kosu nanesite sprej za definisanje lokni te napravite jednu ili dvije tanke pletenice koje ćete spojiti sa ostatkom kose.

Pletenica “mljekarica”


Iako ova pletenica izgleda moderno i mladalački, ona istovremeno daje i elegantan izgled. Podijelite kosu na dva dijela te na svakom napravite po jednu klasičnu pletenicu koje ćete učvrstiti providnim gumicama za kosu. Uzmite jednu, zategnite preko glave i učvrstite ukosnicom. Isto uradite i sa druge strane. Za kraj nanesite lak za kosu i vaša frizura je gotova.

Pletenica protkana svilenom trakom


Budući da ste već naučili kako da napravite pletenicu “mljekarica“, sledeći stil je i više nego jednostavan. Naime, sve što je potrebno jeste da uzmete svilenu traku koju ćete “uplesti” u kosu zajedno sa pletenicama. Jarke i pastelne boje idealne su za dnevne varijante i večernje izlaske, a neutralne boje poput crne prikladne su za posao.

Razbarušena francuska pletenica


Ako želite da budete moderni i primijećeni na plaži, izaberite ovu frizuru sa labavim pletenicama. Ova frizura pravi se veoma lako, za svega nekoliko sekundi i prosto zrači sekspilom. Pustite kosu te napravite francusku pletenicu od nasumično izabranih pramenova. Na vrhove nanesite sprej za volumen te rukama dobro “izgužvajte” kosu da biste dobili neobavezni, razbarušeni look.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info