Sama svoj majstor: Kako da vam lokne što duže traju

0

Postoji način da lokne ostanu duže definisane i da ne “padnu” odmah nakon što izađete iz kuće. Evo šta trebate raditi.

Ne koristite regenerator za kosu


Većina žena pretjeruje sa nanošenjem regeneratora što njihovu kosu čini “klizavijom” te je loknama mnogo teže da ostanu definisane.

Ne štedite na pjeni za kosu


Nanesite je na vlažnu kosu (ili suhu) i to cijelom dužinom. Pjena sadrži alkohol (isto kao i lak za kosu) koji pomaže u uklanjanju viška vlage iz dlake te samim tim kosa postaje čvršća i postojanija.

Koristite lak za kosu


Kada u potpunosti osušite kosu, podijelite je u pramenove pa svaki našpricajte lakom za kosu. Krenite od unutrašnjih pramenova ka vanjskim.

Uvijte kosu


Ako imate tanku kosu, figaro zagrijte na 150 stepeni. U slučaju da je vaša kosa jaka i gusta, možete temperaturu povećati i do 170 stepeni. Bez obzira na veličinu figara, kosu prilikom uvijanja uvijek zategnite kako bi se toplota ravnomjerno podijelila.

Zakačite lokne


Ovo je najvažniji dio. Nakon što uvijete kosu, izvucite figaro te uvijeni pramen zakačite ukosnicom. Sačekajte petnaestak minuta da se uvojci  “ohlade”.

“Protresite” lokne


Nakon što se kosa u potpunosti ohladila, skinite ukosnice, glavu zabacite prema nazad te prstima razbarušite lokne. Kosu ostavite malo više uvijenu, jer će se nakon nekog vremena i sama opustiti tako da će lokne na kraju izgledati savršeno.

Sprej za teksturu kose


Za kraj, na kosu nanesite sprej za teksturu. Nemojte ponovo koristiti lak za kosu, jer polimeri koji se nalaze u njemu najčešće su preteški za lokne te ih “tjeraju” da padnu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info